Se redeschid centrele gratuite de pregatire la Matematica si Informatica, din cadrul programului Hai la Olimpiada!

De Marcel Hoster
Se redeschid centrele gratuite de pregatire la Matematica si Informatica, din cadrul programului Hai la Olimpiada!
© TION: Se redeschid centrele gratuite de pregatire la Matematica si Informatica, din cadrul programului Hai la Olimpiada!
Unul dintre cele mai de succes programe de susţinere a pregătirii suplimentare a elevilor, „Hai la Olimpiadă!”, va funcţiona şi în acest an. Începând din 3 octombrie se vor redeschide cele 14 centre din cadrul programului, printre care şi cel din Timişoara.

Centrele gratuite de pregătire la Matematică și Informatică din cadrul programului “Hai la Olimpiadă!” din Timișoara se redeschid începând cu 3 octombrie. Aici se vor relua cursurile pentru elevii pasionați de Matematică și Informatică. În prezent, rețeaua „Hai la Olimpiadă!” numără 14 centre în 7 județe: Brașov, București, Buzău, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara.

Centrul de pregătire la Informatică va funcționa sub coordonarea profesorului Mircea-Lupșe Turpan, cursurile urmând să aibă loc săptămânal la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara. În cadrul centrului se vor organiza grupe pentru elevii din învățământul gimnazial, în funcție de nivelul acestora de pregătire (începător, mediu și avansat). Pentru elevii de liceu vor fi organizate grupe de pregătire pentru fiecare clasă, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a. Elevii claselor a IX-a vor susține un test de admitere care va fi organizat în perioada 16-17 octombrie.

„Ne bucurăm că începând cu luna octombrie vom redeschide centrele de pregărire gratuită la matematică și informatică din Timișoara. Prin programul Hai la Olimpiadă! ne dorim să venim în întâmpinarea elevilor care doresc să își completeze cunoștințele și să fie mai buni la Fizică, Matematică sau Informatică. Ne-am propus să continuăm extinderea centrelor de pregătire până când ele vor deveni accesibile la nivel național’’, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației care a iniţiat acest proiect, împreună cu o bancă românească.

“Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Prin “Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de pregătire sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale primesc premii motivante. Mai multe informații se găsesc pe site-ul proiectului: www.hailaolimpiada.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !