Se pregateste un nou targ de joburi romano-sarb

De Marcel Hoster
Se pregateste un nou targ de joburi romano-sarb
© Foto: arhivă
Proiectul de colaborare transfrontalieră dintre România şi Serbia, în zona Banatului, continuă pe piaţa muncii. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş va organiza cel de-al doilea târg de job-uri în cadrul proiectului LaborNet.

În calitate de partener al Proiectului LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează în 21 martie cel de-al doilea târg de job-uri din cadrul proiectului.

La eveniment au fost invitate să participe companii timișene care își vor prezenta oferta de locuri de muncă și necesarul de personal, reprezentanți ai unor instituții care activează în domeniul ocupării și încadrării persoanelor pe piața muncii – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș dar și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din zona transfrontalieră, atât din Republica Serbia cât și din județul Timiș.

Firmele și agenții economici vor avea câte un stand pentru a purta discuții cu potențialii angajați. Participarea este gratuită prin proiect.

La primul târg de job-uri organizat în cadrul proiectului, la Kikinda, în perioada 23-24 octombrie 2017, au participat 17 companii timișene care se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă și sunt interesate să angajeze personal din Republica Serbia. Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, fiind prezente peste 300 de persoane neocupate și șomeri din zona Kikinda.

Din 26 ianuarie, la sediul central al CCIAT funcționează un Info Point care asigură suportul logistic și informațiile necesare companiilor interesate să angajeze personal din Republica Serbia.

Proiectul LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și vizează îmbunătățirea potențialului zonei pentru a asigura o creștere favorabilă incluziunii, a facilita accesul pe piața forței de muncă și a spori oportunitățile de angajare în zona transfrontalieră.

Târgul de joburi are loc începând cu ora 11, în Sala Nera a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor