Se pregateste un nou curs de specializare in domeniul achizitiilor publice

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Se pregateste un nou curs de specializare in domeniul achizitiilor publice
© Foto: arhiva
Cei interesaţi să se specializeze în domeniul achiziţiilor publice vor putea urma, în perioada următoare, un nou curs în domeniu. Durata cursurilor va fi de o săptămână, cu program după-masă.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, vine în sprijinul celor care doresc să participe la licitații publice în calitate de ofertanți, prin organizarea unui Curs de instruire privind Legea 98/2016 privind achizițiile publice și normele de aplicare. Pregătirea se organizează în perioada 16 – 22 septembrie 2016 (între orele 16.30-20.30), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT.

Acest curs poate fi urmat de către persoanele care lucrează deja în domeniul achizițiilor publice și care au urmat cursul autorizat de Expert Achiziții Publice cât și celor care doresc să participe la licitații publice, în calitate de ofertanţi. Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobândirea cunoștintelor teoretice referitoare la ultimele modificări legislative aduse de Legea 98/2016, dar și pe dezvoltarea aptitudinilor și competențelor practice.
Prin participarea la curs, se vor deprinde abilități în utilizarea SEAP – SICAP, mijloc electronic pentru aplicarea procedurilor de atribuire și pentru realizarea achizițiilor directe.

Cursul este structurat în două părți. Partea teoretică cuprinde livrarea de cunoștințe și informații, iar partea practică presupune prezentarea de aplicații practice pentru fiecare sesiune teoretică și familiarizarea cu aplicația SEAP. Se urmăreste astfel internalizarea cunoștințelor și informațiilor dobândite, pentru a putea fi mai bine înțelese și aplicate.

Tematica cuprinde următoarele: Detalierea modalităților de consultare a pieței; Detalierea unor aspecte legate de documentația de atribuire: fișa de date, documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligații privind încărcarea documentației de atribuire în SEAP – SICAP; Procedurile desfășurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regulă pentru toate tipurile de proceduri; Procedura simplificată inițiată prin publicarea în SEAP, însoțită de documentația de atribuire aferentă: perioade și date limită pentru oferte; Utilizarea mijloacelor electronice: e-Certis, sistemul on-line și off-line; catalogul electronic și noul SEAP; dosarul achiziției – trasabilitatea acțiunilor asigurată de SICAP; arhivarea electronică a dosarului achiziției publice în cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Cursul se finalizează cu un test final, în urma căruia se primește un certificat de participare care atestă faptul că persoana este instruită în utilizarea Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, potrivit Legii 98/2016. Certificatul se eliberează în maxim 5 zile de la finalizarea cursului.

Firmele membre ale CCIAT beneficiază de o reducere de 10%. De asemenea, se acordă 5% reducere pentru participanții care au urmat cursul Expert Achiziții Publice în cadrul CCIAT. Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd.Eroilor de la Tisa, nr. 22, cam.104 sau la tel. 0733614279, e-mail: cmates@cciat.ro, Cecilia Mateș- organizator curs / CCIAT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor