Se pregateste proiectul Michelangelo 2. Autoritatile renunta la pasarelele pietonale din sticla

De A.S.
12Comentarii
Se pregateste proiectul Michelangelo 2. Autoritatile renunta la pasarelele pietonale din sticla
După construirea pasajului rutier subteran din zona Michelangelo – Piaţa Leonardo Da Vinci şi reabilitarea podului ar putea începe şantierul pe alte străzi – Cluj, FC Ripensia şi Surorile Martir Caceu (Negoiu), tot pe bani europeni. Primăria Timişoara aşteaptă finanţarea pentru proiectul Michelangelo 2. Primarul Nicolae Robu a cerut modificarea proiectului, mai exact să se renunţe la cele două pasarele pietonale din sticlă care erau prevăzute iniţial.

Proiectul Michelangelo 2, care prevedea reabilitarea străzii Cluj, lărgirea la trei benzi de circulaţie a străzilor Surorile Martir Caceu şi FC Ripensia, precum şi realizarea unor pasarele pietonale din sticlă pe strada Cluj şi pe Aleea Ripensia, a fost iniţiat încă din timpul fostei administraţii, dar nu a fost aprobată finanţarea. Proiectul a rămas pe lista de rezervă, iar între timp primarul Nicolae Robu a cerut modificări. Edilul a solicitat să se renunţe la pasarelele pietonale din sticlă.

„La Michelangelo 2 nu avem încă aprobat proiectul. Vrem să îl modificăm, pentru că eu nu pot fi de acord cu realizarea acelor pasarele, ar însemna să stricăm tot acolo. Sunt total nepotrivite și ar fi însemnat să facem praf aleea studențească. Nu vor fi deloc pasarele. Proiectul îl redepunem cu modificări. Proiectul mai cuprinde lărgirea FC Ripensia la trei benzi și fostul Negoiu – Surorile Martir Caceu – tot la trei benzi. Vom amenaja trecerile…”, a explicat Robu.

Oficialii municipalităţii spun că este doar o chestiune de timp, pentru că finanţarea proiectului Michelangelo 2 este ca şi asigurată din economiile care s-au făcut pe alte proiecte europene.

„Finanțarea nu este aprobată. Noi acum am transmis o hârtie către Agenția de Dezvoltare, în care am dat o lista de priorități pentru redistribuirea fondurilor rezultată din economisiri, respectiv din renunțarea la anumite proiecte. Consiliul Județean a avut trei proiecte, am înțeles că numai unul continuă, două dintre ele nu au fost începute și nu mai au când să le facă. Primul pe lista este Michelangelo 2, apoi Parcul Alpinet – reamenajare parcului, Parcul Justiției și încă unul, dar nu se ajunge până la al patrulea. Cu certitudine Michelangelo 2 va intra pe finanțare”, a mai declarat Robu.

În ceea ce priveşte proiectul Michelangelo 1, amenajarea Complexului Rutier Michelangelo, lucrările ar urma să fie finalizate în această toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, potrivit termenului prezentat de autorităţile locale. Este vorba despre pasajul rutier subteran care s-a conturat pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan şi reabilitarea Podului Michelangelo.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor