Se pregateste Curatenia de toamna, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
12Comentarii
Se pregateste Curatenia de toamna, la Timisoara
© Foto: arhiva
Dacă aveți prin casă lucruri de care nu mai aveți nevoie, le puteți arunca la Curățenia de toamnă, care are loc la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Reprezentanții primăriei și cei ai Retim pun la punct ultimele detalii.

Potrivit primarului Nicolae Robu, campania Curățenia de toamnă se desfășoară în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie. Ca de obicei, ține două săptămâni, mai întâi la nord de Bega, iar apoi în cartierele aflate la sud de Bega.

Atenție! Va trebui să aveți grijă la graficele de colectare, pentru că riscați să fiți amendați dacă scoateți gunoiul în altă zi decât cea în care este programat traseul mașinilor Retim.

Lucrătorii societăţii de salubritate vor aduna numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale, rezultate din curăţarea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, precizează autorităţile locale. Nu se colectează deşeuri provenite din lucrări de amenajări interioare şi salubrizarea pivniţelor şi a podurilor – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. Depozitarea acestor deşeuri este interzisă, iar cine nu se conformează riscă amendă.

Sancţiunile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

La fel, de amenzi sunt pasibili şi cei care depozitează deşeuri pe domeniul public mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea sau după ziua când ar trebui să se ridice gunoiul.

De aceea, trebuie urmărite graficele de colectare, acestea urmând să fie anunțate în curând de oficialii Retim. Deşeurile trebuie depozitate la bordura carosabilului, fără să împiedice circulaţia, iar resturile provenite din tăieri de corecţie la arbori să fie la dimensiuni de maximum un metru şi legate în snopi.

UPDATE. Graficele de colectare și lista străzilor în ordine alfabetică

Reprezentanții primăriei le transmit timișorenilor să aibă grijă unde își parchează mașinile, pentru a nu încurca accesul celor de la Retim. Cât despre deșeurile vegetale mărunte sau frunzele, acestea vor fi colectate în saci de plastic și vor fi depozitate tot la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acțiune.

Gunoaiele ce rezultă din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc, se preiau gratuit de la timișoreni, pe baza actului de identitate, la punctele de colectare de pe Aleea Avram Imbroane nr. 70, de pe Calea Șagului nr. 147G și de pe Calea Moșniței nr. 2.

Găsiți anexat acestui material perimetrele campaniei, dar și lista străzilor cu zilele în care vin mașinile Retim, în ordine alfabetică.

UPDATE2. Curățenia de toamnă ține mai mult, anunță Retim

Reprezentanții Retim și cei ai Primăriei Timișoara se contrazic în programul Curățeniei de toamnă. Potrivit oficialilor Retim, campania de anul acesta se va întinde până în 11 noiembrie, nu până în 5 noiembrie, cum au anunțat reprezentanții Primăriei Timișoara.

Reprezentanții societății de salubritate spun că în perioada 23-29 octombrie vor fi adunate gunoaiele situate la nord de Bega, iar în perioada 30 octombrie – 11 noiembrie vor fi adunate cele de la sud de Bega.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor