Se ocupa primele spatii in cladirea Incuboxx, la un an de la inaugurare

De A. Strugariu
5Comentarii
Se ocupa primele spatii in cladirea Incuboxx, la un an de la inaugurare
© TION - Se ocupa primele spatii in cladirea Incuboxx, la un an de la inaugurare
Încep să se ocupe în sfârșit primele spaţii din clădirea Incuboxx de pe Circumvalaţiunii, Centrul IT&C al Primăriei Timișoara inaugurat în urmă cu un an, realizat printr-un proiect pe fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro. Pentru început se vor încheia contracte cu zece firme.


Centrului IT&C Incuboxx din Timişoara a fost inaugurat de către oficialii primăriei în primăvara anului trecut, chiar la sfârșitul lunii aprilie.

Vorbim despre o clădire de birouri cu patru etaje care a stat până acum goală, până când s-a stabilit metodologia de atribuire a spațiilor și s-au pus la punct toate procedurile pentru ocupare și administrare.

În clădirea albastră de pe Calea Circumvalațiunii vor activa firme din domeniul IT&C. Tarifele încep de la 3,5 euro pe metru pătrat pentru cele în perioada de incubare şi 5 euro pentru cele în curs de consolidare în primul an de închiriere.

Joi urmează să fie semnate primele zece contracte de închiriere cu firmele ce își vor desfășura activitatea în clădire, eveniment la care vor participa mai mulți oficiali din conducerea primăriei, reprezentanți ai facultăților de profil și Robert Kristof, un tânăr angajat temporar ca director al Incuboxx.

Acum se vor semna primele zece contracte, dar mai avem şi alte solicitări în curs de evaluare. Centrul Incuboxx are o capacitate de 54 de birouri, aproape un sfert din clădire va fi ocupată, avem nişte indicatori prevăzuţi prin proiect pe care i-am depăşit. Unele firme au început să îşi aducă deja din lucruri. Sunt şi tineri absolvenţi care şi-au înfiinţat firme şi au solicitat spaţii. Încurajăm studenții și absolvenții din domeniul IT&C care doresc să-și deschidă o afacere în domeniu, dar și firmele deja existente, să participe la acest eveniment pentru a afla care sunt avantajele pe care le oferim în cadrul Incuboxx, dar și pentru a vedea clădirea și spațiile oferite”, a anunţat Kristof. El a fost angajat ca director, prin convenție civilă, până când se vor finaliza procedurile de atribuire a contractului de prestări servicii pentru administrarea Incuboxx.

Primăria a organizat o a doua licitație pentru administrarea centrului IT&C, contract pe 5 ani estimat la 1.728.105 lei fără TVA, aproximativ 485.000 de euro cu TVA, după ce la prima licitație s-a prezentat o singură societate, iar autoritățile locale au afirmat că aceasta nu a îndeplinit criteriile de calificare.

Centrul IT&C Incuboxx își va deschide porțile pentru toți cei interesați joi cu începere de la ora 12.

La etajele I şi II ale imobilului, destinate firmelor aflate în perioada de consolidare, există 24 birouri, cu o suprafaţă de 50 mp fiecare, iar la etajele III şi IV, rezervate societăților în fază de incubare, sunt 30 birouri a 35 mp.

Pot închiria spaţii firme care se ocupă de consultanţă IT, asistenţă tehnică – mentenanţă IT, recuperare date, web-design, înregistrare domenii şi web hosting (găzduire web), securitate IT, virtualizare, depanare calculatoare, proiectare reţele de calculatoare şi crearea de programe informatice specializate.

Articole pe aceeași temă:

A fost inaugurat Centrul IT&C Incuboxx. Perete de escalada si sala de fitness pentru antreprenori

In sfarsit se preiau cereri pentru spatiile din cladirea Incuboxx: chirii de la 3 euro/ mp

Incubatoare de afaceri de 5 milioane de euro stau goale la Dumbravita si Timisoara5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor