In sfarsit se preiau cereri pentru spatiile din cladirea Incuboxx: chirii de la 3 euro/ mp

De A. Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
In sfarsit se preiau cereri pentru spatiile din cladirea Incuboxx: chirii de la 3 euro/ mp
© TION - In sfarsit se preiau cereri pentru spatiile din cladirea Incuboxx: chirii de la 3 euro/ mp
După aproape un an de la inaugurarea Centrului IT&C Incuboxx realizat pe bani europeni de către Primăria Timişoara, reprezentanţii municipalităţii au început în sfârșit înscrierile pentru închirierea de spaţii în clădirea albastră de pe Calea Circumvalațiunii. Tarifele încep de la 3,5 euro pe metru pătrat pentru firmele în perioada de incubare şi 5 euro pentru cele în curs de consolidare.


Centrul IT&C Incuboxx al Primăriei Timișoara, realizat printr-un proiect în valoare de 4 milioane de euro, stă încă gol, dar reprezentanţii municipalităţii au anunțat, marți, că a început oficial sesiunea de depunere a solicitărilor pentru închirierea spațiilor.

De infrastructura nou creată pot beneficia firme care activează în domeniul IT&C, întreprinzători aflați la început de drum, absolvenţi ai unor facultăţi de profil şi tinere cadre didactice care desfăşoară activităţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţii.

La etajele I şi II ale imobilului, destinate firmelor aflate în perioada de consolidare, sunt disponibile 24 birouri, cu o suprafaţă de 50 mp fiecare, iar la etajele III şi IV, pentru firmele aflate în faza de incubare, sunt 30 birouri a 35 mp.

Metodologia de închiriere a spaţiilor şi tarifele au fost deja stabilite. Tarifele încep de la 3,5 euro pe metru pătrat pentru firmele în perioada de incubare şi 5 euro pe metru pătrat pentru cele în curs de consolidare, în primul an de închiriere.

Până anul viitor, Centrul Incuboxx trebuie să fie ocupat în proporţie de aproape 50%, o condiţie impusă în cadrul proiectului implementat pe fonduri europene, spun reprezentanţii municipalităţii.

„Ieri a început sesiunea de depunere a solicitărilor (…) Noi sperăm să ajungem să acoperim toate spaţiile. Chiria este mult sub nivelul pieţei, condiţiile sunt foarte bune şi e avantajos să fii într-un spaţiu împreună cu alte firme în domeniu (…) Îndemnăm tinerii mai ales să vină şi să beneficieze de toate aceste facilităţi pe care le-am creat pe fonduri europene”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Dosarele pentru închirierea spaţiilor din clădirea Incuboxx se depun la Serviciul de Relaţionare Directă cu Cetăţenii de la Primăria Timişoara (camera 12). Sunt necesare: o cerere tip, un plan de afaceri, un angajament de realizare a unui număr minim de locuri de muncă, copii după cartea de identitate a administratorului şi certificatul de înregistrare la ONRC, un certificat constatator, acte doveditoare privind numărul de angajați (contracte de muncă, tabel Revisal) şi ultimul bilanț contabil, dacă există. Va urma o evaluare şi, în termen de 30 de zile, solicitanţii vor primi un răspuns.

Potrivit metodologiei aprobate, pot închiria spaţii firme care se ocupă de consultanţă IT, asistenţă tehnică – mentenanţă IT, recuperare date, web-design, înregistrare domenii şi web hosting (găzduire web), securitate IT, virtualizare, depanare calculatoare, proiectare reţele de calculatoare şi crearea de programe informatice specializate.

Articole pe aceeași temă:

Centrul Incuboxx sta inca gol, dar s-au stabilit conditiile de inchiriere a spatiilor si tarifele

Centrul Incuboxx sta in continuare gol, cererile de inchiriere pot fi numarate pe degete2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor