Se mareste sensul giratoriu de la iesirea din Timisoara spre Dumbravita

De A.S.
Reactualizat la:
11Comentarii
Se mareste sensul giratoriu de la iesirea din Timisoara spre Dumbravita
© TION - Se mareste sensul giratoriu de la iesirea din Timisoara spre Dumbravita
Reprezentanţii Primăriei Timişoara cer Guvernului două terenuri, în suprafaţă totală de peste 800 de metri pătraţi, pentru extinderea sensului giratoriu de la ieşirea din oraş spre Dumbrăviţa. Stâlpii din plastic de pe Calea Sever Bocu vor dispărea cu această ocazie.


Autorităţile locale au elaborat un proiect de hotărâre prin care solicită Guvernului emiterea unei hotărâri pentru scoaterea din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a unor suprafeţe de teren de 266 mp, respectiv 561 mp, şi includerea lor în domeniul public al municipiului şi în administrarea Consiliului Local Timişoara pentru extinderea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Sever Bocu – Armoniei – I.I. de la Brad.

„Intenţionăm să mărim la patru benzi sensul giratoriu, la fel ca şi drumul de ieşire din oraş spre Dumbrăviţa. Acum este o giraţie provizorie cu piloni. Va fi amenajat corespunzător, cu borduri, cu un scuar. Pentru realizarea obiectivului este nevoie să ni se transmită terenul prin hotărâre de Guvern. Avem deja un aviz de principiu”, spun reprezentanţii Direcţiei Tehnice a municipalităţii.

Primăria Timişoara are în derulare trei proiecte în zona respectivă: lărgirea la patru benzi a Căii Sever Bocu, pe tronsonul cuprins între străzile Armoniei şi Constructorilor, extinderea giraţiei la două benzi şi extinderea reţelei de troleibuz până la Dumbrăvița.

În cadrul programului de modernizare a reţelei stradale a municipiului Timişoara este cuprinsă şi amenajarea intersecţiei dintre Calea Sever Bocu (Lipovei), strada Ion Ionescu de la Brad şi strada Armoniei (…) Este necesară amenajarea sensului giratoriu şi lărgirea la patru benzi a tronsonului I.I. de la Brad – str. Constructorilor în vederea fluidizării traficului. Calea Sever Bocu (care reprezintă DJ691) urmează a se amenaja ca stradă de categoria a II-a, cu patru benzi de circulaţie (câte două pe sens) până la intersecţia cu traseul Inelului IV (str. Constructorilor) de circulaţie a municipiului Timişoara. Lărgirea urmează a se executa pe o lungime de circa 333 m (…) Intersecţia dintre traseul DJ 691 şi Inelul IV va fi sistematizată odată cu realizarea a patru benzi de circulaţie în localitatea Dumbrăviţa”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Proiectul urmează să fie supus spre aprobare în ședința de consiliu local de marți.

Articole pe aceeași temă:

Lucrari si la iesire din Timisoara spre Dumbravita: se extinde linia de troleibuz si se largeste strada11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor