Se mai pot face inscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Se mai pot face inscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat
© foto: arhiva
Cei interesați să devină patroni sunt încă așteptați să se înscrie la cursurile organizate în cadrul proiectului SIA VEST- Suport pentru Inițiative Antreprenoriale. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator, continuă înscrierile adresate persoanelor cu domiciliul în județele Hunedoara și Caraș – Severin pentru ultima serie a cursului de antreprenoriat.

Cursurile se desfășoară în perioada octombrie-noiembrie, la sediul CCIA Timiș din P-ța Victoriei nr.3. Termen limită: 30 octombrie 2018. Cursurile de antreprenoriat sunt gratuite. Absolvenții cursurilor au oportunitatea de a pregăti un PLAN DE AFACERI și de a participa la concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului. La final, 44 planuri de afaceri vor fi selectate spre finanțare, nerambursabilă integral. Suma disponibilă este de 6.420.240,78 lei.

Prin Proiectul SIA VEST, 360 de persoane din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara pot obține finanțări de până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri nonagricole în mediul urban.

Proiectul vizează stimularea ocupării și crearea a 88 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest și este este destinat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi și studenți) și șomerii de lungă durată care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Aceștia trebuie să aibă reședința în județele menționate iar nivelul minim de studii solicitat este liceul cu examen de bacalaureat. Înscrierea în grupul țintă presupune participarea gratuită la cursul pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și elaborarea unui plan de afaceri. Dintre acestea, 44 de planuri de afaceri vor fi selectate spre finanțare. Participanții vor beneficia de stagii de pratică și sprijin în implementarea planului de afaceri.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au derulat 8 serii de cursuri de antreprenoriat, la care au participat 170 persoane din județele Timiș și Hunedoara. De asemenea, în grupul țintă s-au înscris 180 persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Informații suplimentare și înscrieri se pot obține la sediul CCIA Timiș din Timișoara, Piața Victoriei nr.3, et. I, tel: 0732-185.285, e-mail: office@cciat.ro, Daiana Mirela Buzatu – manager de proiect/CCIAT. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

ergfgg0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor