Se interzice consumul de alcool in Complexul Studentesc, dar nu vor fi amendati consumatorii!

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Se interzice consumul de alcool in Complexul Studentesc, dar nu vor fi amendati consumatorii!
© TION - Se interzice consumul de alcool in Complexul Studentesc, dar nu vor fi amendati consumatorii!
Aleşii ar trebui să ia o decizie, joi, în privinţa vânzării/ consumului de alcool în Complexul Studențesc din Timișoara. Primarul Nicolae Robu vrea să ridice interdicția privind comercializarea de băuturi alcoolice în zonă, motivând că n-ar fi nicio problemă să se vândă alcool în magazine, mai ales că se pregătește deschiderea unui supermarket în Complex. Pe principiul că studenții, buni clienţi, pot bea liniștiți acasă dacă vor, ar urma să fie sancționat consumul de alcool în unitățile comerciale. Robu dă însă asigurări că nu vor fi amendați direct consumatorii…

Subiectul privind vânzarea, respectiv consumul de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc din Timișoara a fost intens dezbătut în ultimele zile. Și asta, după ce reprezentanții primăriei au propus modificarea Hotărârii de Consiliu Local 193 din 2012 privind delimitarea Campusului Studenţesc şi stabilirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor comerciale în acest perimetru.

Dacă prin hotărârea din 2012 s-a interzis comercializarea de băuturi alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc, prin noul proiect de hotărâre propus de primărie se prevede interzicerea consumului de alcool în unităţile comerciale din zonă.

De unde această dorință de schimbare acum? Se dorește deschiderea unui supermarket în Complexul Studențesc. Unul în care să se vândă, printre altele, alcool, într-un spaţiu al Universităţii Politehnica, a admis primarul Nicolae Robu, în clădirea în care a funcționat pe vremuri clubul Tequila se pare.

În noile condiţii, primarul nu mai vede nicio problemă în comercializarea de băuturi alcoolice în Complex, atâta vreme cât alcoolul este consumat… în altă parte.

Va rămâne să fie interzis consumul în unităţile comerciale. Vă dau un exemplu: vine un supermarket în Complex – vine Profi în Complex, dar nu contează dacă vine Profi, e posibil să vină Profi, e posibil să vină altcineva, se interesează, va fi licitaţie, pe care o vor organiza cei de la Politehnica. Dar nu contează… Dincolo de supermarketuri, există buticuri în Complex, mici magazine care vând de toate. Dacă ele doresc să vândă alcool, nu cred că este nicio problemă, atâta vreme cât acel alcool se consumă acasă la cumpărători, pentru că altfel, pentru acasă, studenţii îşi pot cumpăra de peste drum, nu-i nicio problemă. Ideea era să nu se consume în unităţile comerciale, pentru că acolo unde se consumă alcool se produce şi deranj, este gălăgie, se strânge lume interlopă, se degradează atmosfera…”, a explicat Robu.

”Tata Robu” îi linişteşte pe studenţi

Primarul dă asigurări că nu vor fi amendaţi consumatorii. Edilul a anunţat că va propune modificarea proiectului, astfel încât să se prevadă clar că nu vor fi sancţionaţi efectiv consumatorii, ci tot patronii care permit consumul de băuturi alcoolice în incinta localurilor pe care le dețin…

Proiectul va suferi un amendament – cel puţin eu îl voi propune -, astfel încât să se spună clar în textul hotărârii că vor fi amendate unităţile comerciale pe raza cărora vor fi găsite persoane consumând alcool. Scopul nostru a fost să interzicem consumul de alcool în unităţile comerciale din Complexul Studenţesc, şi nu vânzarea pentru acasă. Studenţii pot să îşi cumpere de unde doresc ei alcool, dacă doresc, şi să consume acasă. Nu-i putem noi împiedica…. Plăteşte unitatea comercială, nu omul. Ca la fumat. Dacă cineva nu are spaţiu amenajat pentru fumători şi tolerează ca un client să fumeze acolo unitatea aceea comercială este amendată”, a adăugat Robu.

„Tata Robu” i-a asigurat pe studenţi, inclusiv printr-o „clarificare” postată de Facebook, că nu va face să fie amendaţi.

Schimbarea nu-şi propune înlocuirea amendării unităţilor comerciale cu amendarea consumatorilor (studenţilor) – Doamne fereşte! -, ci doar crearea cadrului ca unităţile comerciale să poată vinde, pentru acasă şi numai pentru acasă, băuturi alcoolice, inclusiv studenţilor, cetăţeni majori! (…) Doar n-o să fac eu să fie amendaţi studenţii – tocmai eu, căruia studenţii îmi spun, sau, în orice caz, îmi spuneau, când eram prorector şi rector <<tata Robu>>!”, a concluzionat primarul.

Aleșii locali se vor pronunța în ședința de joi după-amiază pe acest subiect.

UPDATE. Nu se schimbă nimic! Comercializarea alcoolului rămâne în continuare interzisă în Complexul Studențesc. După lungi discuții, consilierii locali au respins, joi, proiectul privind modificarea hotărârii din 2012. Și asta, deși fusese aprobat un amendament care prevedea să fie acceptat consumul de bere pe terase. Vânzarea rămâne interzisă oficial, pentru că în Complex se comercializează oricum băuturi alcoolice…

Oricum, primarul a anunțat că proiectul va fi reluat.

Vom reveni.

Articole pe aceeași temă:

Studentii cer sa nu fie interzis consumul de alcool in Complexul Studentesc

Liber la vanzarea de alcool in Complexul Studentesc! Vor fi amendati… consumatorii

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor