Se inmultesc terasele in centrul Timisoarei

De A.S.
Reactualizat la:
15Comentarii
Se inmultesc terasele in centrul Timisoarei
Dacă este cerere, să fie cât mai multe terase, au decis autorităţile locale. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au hotărât să suplimenteze numărul de terase din Piaţa Victoriei şi să scoată la licitaţie încă nouă amplasamente, pe lângă cele existente în prezent. Vor apărea terase şi în zona de lângă monumentul de vizavi de Catedrala Mitropolitană, spre bulevardul Mihai Eminescu şi strada Goethe.

Aleşii locali au adoptat deja o hotărâre de consiliu în acest sens, noile amplasamente pentru terase din zona Piaţa Victoriei, nouă la număr, urmând să fie scoase la licitaţie.

„Prin HCL nr. 43/01.03.2011 a fost aprobat Regulamentul privind condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal – terase sezoniere pe raza municipiului Timişoara. Având în vedere interesul manifestat de către reprezentanţii societăţilor comerciale care au desfăşurat activităţi de comerţ stradal – terase sezoniere şi care au fost afectaţi de lucrările de reabilitare din zona Cetate, am solicitat sprijinul Direcţiei Urbanism în vederea suplimentării unor noi locaţii pentru amplasarea de terase sezoniere în Piaţa Victoriei”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.

Astfel, s-a hotărât să fie scoase la licitaţie noi amplasamente în zone cum ar fi cea de lângă monumentul dedicat Revoluţiei de vizavi de Catedrala Mitropolitană, unde ar urma să fie încă patru terase, pe bulevardul Mihai Eminescu, pe strada Goethe şi în alte câteva zone.

Domeniul public se va ocupa prin licitaţie publică, pentru o perioadă de 6 luni, potrivit celor stabilite de către autorităţile locale.

Schimbări vor apărea, pe viitor, şi în ceea ce priveşte modul în care arată terasele din centru, primarul Nicolae Robu fiind nemulţumit de modul în care îşi desfăşoară activitatea unii dintre ”terasişti”, după cum i-a numit el pe comercianţi, pentru că obturează vederea spre… amenajările florale.

„Cred că trebuie să avem grijă de zona superbă din Piață Victoriei și să o punem în valoare. Nu este corect ca tot felul de paravane, de pulturi pe care și le fac terasiştii din Piața Victoriei, să obtureze vizibilitatea înspre spațiul verde minunat pe care îl avem. Anul acesta, firma primăriei s-a întrecut pe ea însăși și a făcut o amenajare florala cu lalele de-a dreptul superbă. Vrem că pe viitor să restricționam modul în care sunt amenajate terasele, astfel încât să fie o cât mai bună vizibilitate. Pentru la anul, aș vrea să pregătim un proiect cu un alt gen de aranjamente ale teraselor, care să permită o vizibilitate bună înspre zona verde și să fie și mai funcțional. Nu le impun palmieri, că își pun singuri…”, a explicat Robu.

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor