Se anunta un an excelent pentru economia judetului Timis

De Marcel Hoster
Se anunta un an excelent pentru economia judetului Timis
© Se anunta un an excelent pentru economia judetului Timis (foto: arhiva)
Timişul va rămâne şi în continuare destinaţia economică cea mai favorabilă, atât pentru cei aflaţi în căutarea unei locații pentru o nouă investiţie, dar mai ales pentru cei care vânează o slujbă bună, remunerată corespunzător. După București, județul Timiş are cea mai favorabilă prognoză economică pentru anul care tocmai a început.

Institutul Naţional de Prognoză anunță un an bun pentru economia Timişului. După Bucureşti şi Ilfov, în fapt aceiaşi entitate teritorială, cel mai vestic judeţ al României va avea cea mai bună evoluţie economică. Clujul, deşi este considerat în acest moment vedeta creşterii economice actuale, nu ajunge din urmă județul Timiş, deşi este în creştere din punct de vedere economic, la un nivel asemănător cu cel al judeţului concurent.

Conform datelor prognozate, Timişul va avea un Produs Intern Brut de 33,9 miliarde de lei, adică o creştere de patru procente, iar PIB-ul pe cap de locuitor va ajunge la 10.926 de euro.

De asemenea, rata şomajului va rămâne extrem de redusă, la un nivel de doar 1,4%, puţin mai ridicat decât cel actual.

Conform datelor prognozate, numărul mediu de persoane angajate va fi de 223.600 de persoane, ceea ce înseamnă o creştere de 3,8% a numărului mediu de angajaţi. Cum local nu se prea găseşte forţă de muncă, este de aşteptat să crească numărul celor care vor sosi aici din alte zone. Teoretic, aceştia ar trebui să obţină un venit mai bun decât anul precedent, prognoza spune că acest plus va fi de 7,5%, până la un salariu mediu de 2.136 lei. Iată, Clujul depăşeşte Timişul doar la acest punct, cu 2.166 de lei.

Să mai spunem că Bucureştiul are un PIB pe cap de locuitor mai mult decât dublu faţă de Timiş – 22.323 euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor