Scorpionii galbeni au raportat: Misiune indeplinita!

De M. Hoster
21Comentarii
Scorpionii galbeni au raportat: Misiune indeplinita!
Scorpionii galbeni au raportat: Misiune indeplinita!
Aproape 600 de soldaţi au reprezentat, timp de şase luni, Timişoara în Afganistan. Militarii Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni” s-au întors acasă şi joi au prezentat ordinul de încheiere a misiunii în faţa ministrului Apărării, Mircea Duşa.

Piaţa Victoriei din Timişoara a găzduit, joi dimineaţa ceremonialul de reîntoarcere din Afganistan a militarilor Batalionului 2 Manevră ,,Scorpionii Galbeni”.

Timp de şase luni, militarii bănăţeni au participat la misiuni menite să asigure un climat de securitate propice preluării responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi de reprezentanţii guvernului afgan. Diferenţa faţă de misiunile anterioare similare a fost că pe durata misiunii au avut loc şi operaţiunile de predare a dispozitivului de apărare şi securitate către armata şi poliţia afgană.

„Raportăm Misiune îndeplinită!”, a prezentat onorul Cristian Daniel Dan, locotenent colonel, şeful batalionului. „Vă anunţăm că ne-am îndeplinit misiunea şi ne-am întors acasă în efectiv complet”, a mai raportat acesta.

Militarii români au asigurat securitatea în teatrul de operaţiuni şi pe principala cale de comunicaţie a Afganistanului, autostrada A1, şi au redislocat personalul şi tehnica militară în bazele operaţionale Apache şi Mescall.

Ceremonialul a fost apreciat din plin de timişorenii prezenţi în număr mare în centrul Timişoarei. Militarii au defilat pe muzica fanfarei militare şi au primit aplauzele şi respectul celor prezenţi.

„Acasă are o semnificaţie deosebită pentru fiecare dintre noi”

Emoţiile au fost mari şi au fost evidente pentru fiecare dintre militari. Famliliile lor au rămas acasă cu grija de a-i şti pe cei dragi în pericol. „Acasă are o semnificaţie specială pentru fiecare dintre noi”, a declarat Andreea Ciurea, sublocotenent, participantă la misiunea ISAF.

Mihai Murgoci şi-a dorit un singur lucru în cele şase luni de misiune: „Cel mai mult mi-am dorit să revin acasă şi să-mi ţin fetiţa în braţe”. Iar fetiţa sa a fost categorică: „Nu-l mai las pe tati să plece!”.

„Le mulţumesc militarilor, ei mi-au ascultat ordinul de a se întoarce cu bine acasă cu efectivul complet. Conducerea armatei, România apreciază ceea ce fac militarii români plecaţi în teatrele de operaţiuni, de eforturile pe care armata română le face împreună cu ţările NATO pentru a asigura securitatea mondială”, a declarat, la rândul său, Mircea Duşa, ministrul Apărării.

 

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor