Școala informală de IT schimbă viețile pasionaților de informatică din Timișoara

Reactualizat la:
Școala informală de IT schimbă viețile pasionaților de informatică din Timișoara
© foto: SIIT
ADVERTORIAL. Timișoara rămâne în topul IT-ului din România, ocupând un loc fruntaș, după capitală și Cluj, în ceea ce privește business-ul din domeniul tehnologiei informației.

Există o oportunitate excepțională pe piața timișoreană, pentru că există o mare cerere de programatori .NET, iar recrutorii de la firmele de IT nu găsesc suficienți candidați care să acopere toate pozițiile deschise. De peste cinci ani, Școala informală de IT (SIIT) pregătește viitori informaticieni în cele mai mari șase hub-uri din țară. Programele oferite sunt concepute pentru a putea satisface orice nivel tehnic al celor care își doresc să învețe ceva care îi pasionează.

Cele mai populare tehnologii (.NET, Java, C++) pot fi învățate de oricine este pasionat de acest domeniu. Este nevoie de o gândire structurată, de atenție la detalii, de motivație puternică de a lucra într-un sector tehnic și de cunoștințe bune de limba engleză.

Accesul se face prin intermediul unui proces riguros de selecție. Doar 40% dintre candidații care trec prin acest proces devin cursanți în cadrul Școlii informale de IT. Această metodă specifică asigură un grad înalt de performanță în cadrul programelor, în care cursanții admiși pornesc de la niveluri echilibrate de pregătire și înțelegere a domeniului, fiind și un factor de motivare.

Cursanții cu rezultate deosebite obținute de-a lungul programului vor fi recomandați firmelor partenere din portofoliul Școlii informale de IT.

Sucursala SIIT Timișoara și-a început activitatea acum patru ani, fiind în continuare un important pol de business IT în România. În cei patru ani de activitate, peste 200 de absolvenți au finalizat cu succes cursurile școlii și și-au schimbat viața în mai bine.

Următoarele cursuri ale Școlii informale de IT din Timișoara încep la finalul lunii februarie, când sunt programate cursurile de C Development și .NET Development. În luna martie vor urma cursurile de Software Testing și Java Development.

Din oferta educațională a școlii mai fac parte și programe precum Intro in IT, program dezvoltat pentru cei care provin din domenii total diferite de IT și își doresc o reconversie profesională completă, dar și Web Development (JavaScript) și C++ Development.

***
Lansată în 2013 la Cluj, ca răspuns la nevoia de specialiști în domeniul IT, Școala informală de IT a coagulat într-un timp scurt, la nivel național, o comunitate formată din peste 100 de mentori practicieni care au pregătit peste 3000 de cursanți.

Cursurile Școlii informale de IT se desfășoară în cele șase hub-uri dezvoltate la nivel național în Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova, sub îndrumarea celor 100 de practicieni – mentori și sunt structurate pe trei niveluri: inițiere, pregătire și specializare în IT.

Școala informală de IT a fost recunoscută cu “Premiul pentru Educație” – Transylvania Awards 2018, beneficiază de titlul „Education Program of the Year 2016” oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) și a fost recunoscută drept „The most outstanding educational tech program” în cadrul Cluj Tech Industry Award 2016.

(177288)
Regulament de plasare a anunturilor