Schimbare în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Timiș? Aura Danielescu – la final de mandat

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
32Comentarii
Schimbare în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Timiș? Aura Danielescu – la final de mandat
© Tion: Schimbare în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Timiș? Aura Danielescu – la final de mandat
Duminică, 24 martie, expiră mandatul de patru ani al inspectorului școlar general de Timiș Aura Danielescu. Mandatul poate fi prelungit încă un an de minister, în urma indicatorilor de performanță, dar unele surse spun că Aura Danielescu nu va mai fi preferata în acest post în continuare, ci urmează să fie înlocuită la șefia Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Schimbarea vine de la București, fiind o decizie exclusivă a Ministerului Educației, dar unele surse arată că și unii reprezentanți ai PSD Timiș ar cere schimbarea Aurei Danielescu de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, după ce mandatul acesteia va expira, în 24 martie.

„Până la acest moment, singura persoană care a vehiculat schimbarea mea, pe surse, fără să existe o abordare personală… este colegul meu de partid, domnul Călin Dobra, președintele CJ Timiș. În mod sigur, dumnealui poate să vă lămurească vis-a-vis de motivele care ar impune schimbarea mea! Mandatul meu expiră pe data de 24 martie! Singura persoană care se poate pronunță vis-a-vis de posibilitatea prelungirii pentru încă un an a mandatului, după evaluarea performanțelor manageriale, este doamna Ministru, în calitatea pe care dumneaei o are la Ministerul Educației Naționale! Sunt convinsă că dumneaei va analiza cu experiența unui profesionist activitatea pe care am desfășurat-o la ISJ Timiș și care a fost întotdeauna axată pe corectitudine, transparență și în interesul superior al copilului. Am urmat pașii firești, transmițând în termen, MEN, raportul privind activitatea mea managerială pe întreg mandatul, așa cum s-a solicitat, de către Minister, tuturor inspectorilor școlari generali.

Nu cred că intră în atribuțiile unui președinte PSD, cu o funcție publică, să sugereze, în spirit nedemocrat, schimbarea persoanei mele, încălcând astfel dispozițiile specifice sistemului educațional, respectiv Legea Educației Naționale și metodologia de concurs, unde este specificat că pentru performanțe manageriale poate interveni o prelungire a mandatului de management. Prin urmare, această prelungire se decide de către Minister și Inspectorul Școlar General, cele două părți semnatare ale contractului de management”, a declarat Aura Danielescu pentru tion.ro.

Președintele PSD Timiș Călin Dobra a declarat pentru tion.ro că decizia în ceea ce privește o eventuală schimbare a inspectorului școlar general de Timiș este a ministrului Educației Ecaterina Andronescu.

„Decizia este a doamnei ministru. Nu am responsabilități legat de inspectorul școlar și cred că doamna inspector general ar trebui să retracteze declarațiile la adresa mea. Să-și aducă aminte că în orice situație și în orice problemă pe care a avut-o la nivelul inspectoratului i-am acordat sprijin”, a declarat președintele PSD Timiș Călin Dobra, liderul Consiliului Județean, pentru tion.ro.

UPDATE. 15 directori din Timiș, în audiență la Dobra, pentru a o susține pe Danielescu: „Intenționăm să trimitem un reprezentant al nostru chiar la doamna ministru la București”

Un număr de 15 directori din școli din Timiș au fost în audiență la președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, transmițându-i liderului PSD Timiș că doresc ca Aura Danielescu să-și continue mandatul de inspector școlar general. După aceea, directorii au fost și la Inspectoratul Școlar Timiș. La ieșirea de la întâlnirea de la inspectorat unul dintre directori a declarat că cei care o susțin pe Aura Danielescu sunt gata să facă demersuri și la ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în acest sens.

„Luând la cunoștință că în 24 martie expiră mandatul doamnei inspector general Aura Codruța Danielescu, un grup reprezentativ de directori din județul Timiș am fost în audiență la domnul președinte al Consiliului Județean Timiș, reiterând ideea continuării mandatului doamnei inspector general. În urma discuției cu domnul președinte am luat cunoștință că susținerea noastră este întărită și de susținerea domnului președinte la Consiliului Județean Timiș, în speranța că bunul mers al învățământului timișean poate fi susținut și de continuarea mandatului doamnei inspector general Aura Codruța Danielescu sperăm ca începând de săptămâna viitoare echipa care conduce și păstorește învățământul timișean de peste șapte ani să continue, ca dovadă a rezultatelor bune și a colaborării extraordinare care o are atât cu directorii cât și cu unități administrativ-teritoriale din județ. Am fost la consiliul județean 15 directori, sperăm să fim mai mulți, intenționăm să trimitem un reprezentant al nostru chiar la doamna ministru la București, în audiență”, a spus un director adjunct din grupul celor 15, care nu a vrut să-și facă cunoscută identitatea.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor