Schimb de replici in CJ Timis: Fii barbat, nu fetita

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Schimb de replici in CJ Timis: Fii barbat, nu fetita
Georgeta Rus nu se lasă demisă din Consiliul Județean Timiș. Deși a demisionat din PNL și a trecut la Partidul Mișcarea Populară, în urmă cu aproximativ două săptămâni, aceasta a atacat în instanță decizia prefectului de constatare a vacantării postului de consilier județean. PNL a cerut înlocuirea ei cu următorul pe listă, Flaviu Iepan. Subiectul a fost unul ce a produs controverse în cadrul ședinței și a provocat chiar și replici acide între consilieri.

PNL a cerut înlocuirea Georgetei Rus cu un alt consilier județean – Flaviu Iepan, după ce aceasta a părăsit partidul, pentru a se înscrie în PMP. Mai mult, prefectul de Timiș, Mircea Băcală, a emis un ordin prin care constată încetarea mandatului consilierului județean Georgeta Rus, respectiv vacantarea unui post de consilier județean. Georgeta Rus a atacat decizia prefectului de vacantare a postului de consilier județean în instanță și a cerut amânarea înlocuirii ei până se soluționează procesul. Consilierii județeni au luat act de ordinul prefectului de Timiș de vacantare a postului.

Georgeta Rus a luat cuvântul în plen.

„Este vorba de două lucruri diferite, încetarea mandatului prin ordinului prefectului, de consilier județean al meu, este un subiect cu care trebuie să fiu de acord că așa este noua reglementare, pe care au am tot dreptul să îl atac și am făcut următoarele demersuri – am atacat în instanța de contencios-administrativ, atac decizia pe care nu am avut onoarea să îmi fie comunicată și să o pot ataca pe demersurile absolut statutare și s-a transformat foarte repede într-un ordin al prefectului, decizia numărul 2 a Biroul Permanent Județean al PNL Timiș. Este nestatutară din mai multe motive. Nu poate fi făcută validarea unui consilier pe listă până nu se termină demersurile de atac în instanță. Vă rog să nu puneți pe ordinea de zi validarea următorului pe listă, nu cred că este o grabă așa de mare să discutăm validarea la următoarea ședință”, a spus Georgeta Rus.

Consilieriii județeni au pus însă acest punct pe ordinea de zi. Foștii colegi ai Georgetei Rus, din PNL, spun că înscrierea acesteia în alt partid a fost una unilaterală, de voință, care a produs efecte conform legii.

„Există un ordin executoriu al prefectului care a constatat această plecare din rândurile PNL. Trebuie să luăm la cunoștință un ordin executoriu și să discutăm despre necesitatea unui nou consilier din partea PNL în acest plen. Eu m-am interesat și am poziția unor avocați care au spus foarte clar – în momentul în care decizia instanței va fi pozitivă pentru doamna Georgeta Rus, dacă va fi, va deveni executorie și în momentul acela se va produce schimbarea celui pe care va trebui să-l votăm astăzi – domnul Flaviu Iepan. Am discutat cu secretarul și mi-a spus că doamna Georgeta Rus a depus doar o hârtie la consiliul județean. Acea hârtie este atacul în instanță împotriva ordinului prefectului. Dacă o instanță va decide că s-a produs o neclaritate, atunci se va înlocui persoana”, a spus consilierul județean PNL, Marian Constantin Vasile.

Într-un final, consilierii județeni au luat act de ordinul prefectului și a rămas pe ordinea de zi proiectul prin care este validat noul consilier din partea liberalilor. Aleșii trebuie doar să ia act de el și nu să îl supună la vot, conform procedurii. Discuția dintre foștii și actualii colegi din PNL a fost presărată și cu ironii.

„Domnul Marian Vasile, ca de obicei faci o mascaradă din orice, te-am rugat să fii bărbat, nu fetiță. Să nu induceți în eroare colegii din consiliul județean”, a spus Georgeta Rus, care după alte dialoguri a ieșit din sală.

„Vă rog să aveți în primul rând respect față de dumneavoastră și am rugămintea să vorbiți cu noi cu domnul Cocean, nu domnul Liviu, domnul Vasile, nu Marian”, i-a spus, la rândul său, Marian Vasile.

UPDATE. Flaviu Iepan nu a fost validat în noua funcție de consilier județean, în urma votului secret desfășurat la CJ Timiș

Validarea noului consilier județean propus de PNL în locul Georgetei Rus nu a avut sorți de izbândă. Din 32 de consilieri prezenți, au votat 27. Din cele 27 de voturi exprimate, toate au fost valabile. Din total, 10 voturi au fost „Da”, 8 „Nu” și 9 abțineri. Prin urmare, Flaviu Iepan nu a fost validat în funcția de consilier județean, în locul Georgetei Rus, deoarece nu a fost întrunit numărul necesar de voturi. Prin urmare, s-a constatat că proiectul de hotărâre a fost respins. Cel mai probabil, potrivit președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, votul se va relua la ședința următoare.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor