Sarbatori in siguranta. Recomandarile politistilor la final de an

De B.A.M
Sarbatori in siguranta. Recomandarile politistilor la final de an
© TION: Sarbatori in siguranta. Recomandarile politistilor la final de an
Peste 1500 de poliţişti vor patrula în judeţul Timiş pentru a se asigura că veţi petrece sărbătorile în siguranţă. Poliţiştii au şi câteva recomandări pentru a evita evenimentele neplăcute în această perioadă.

Din totalul poliţiştilor ce vor patrula în judeţ, peste 800 sunt de la ordine publică, 250 de la rutieră, iar restul de la alte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În noaptea dintre ani, efectivele vor fi suplimentate, poliţiştii acţionând cu 132 de mijloace auto şi 10 patrule pedestre, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De Revelion, la concertele şi manifestările publice, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică pentru a preveni evenimentele nedorite.

Tot în această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere, dar şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş, au anunţat reprezentanţii IPJ Timiş.

„Pentru evitarea neplăcerilor, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara vor patrula zilnic pe trenuri, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aeroporturi, pentru a preveni orice evenimente neplăcute în care ar putea fi implicaţi călătorii.

Pentru a petrece noaptea dintre ani în linişte şi siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

 • Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!
 • Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!
 • Consumând alcool în exces veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracţiuni sau a unui accident rutier!
 • Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători!
 • Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea! Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici atunci când o părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare!

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Poliţiştii vă atrag atenţia să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi să folosiţi centura de siguranţă!

Este recomandat să nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi şi să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!

Dacă un străin soseşte la uşa dumneavoastră:

 • Uneori, infractorii joacă anumite roluri pentru a aborda victimele (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi!
 • Nu permiteţi străinilor să intre în casă pentru a folosi telefonul, toaleta, sau pentru a le oferi ceva!
 • Atunci când este neapărat nevoie ca un străin să intre în locuinţa dumneavoastră, chemaţi un vecin sau o rudă să vă însoţească!
 • Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa! Acestea vor avea încuietori suplimentare, dispuse la interior.
 • Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!
 • În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere! Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
 • Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere!
 • Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
 • Încuiaţi uşile şi geamurile chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute!
 • Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în locuinţă!
 • Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!
 • Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimişi de părinţi pentru a le da diverse obiecte!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor