Sarbatoare la Dudestii Noi. Comuna a aniversat zece ani de la reinfiintare

De M. Hoster
Reactualizat la:
Sarbatoare la Dudestii Noi. Comuna a aniversat zece ani de la reinfiintare
Comuna Dudeştii Noi a sărbătorit, duminică, zece ani de la (re)înfiinţare. Evenimentul a fost marcat printr-o întâlnire la care au participat membri ai Consiliului Local, prefectul de Timiş şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, dar şi primarul comunei la care Dudeştiul era arondat până la „eliberare”.

Una dintre cele mai de succes comune timişene, Dudeştii Noi, a sărbătorit, duminică, la Căminul Cultural din localitate, zece ani de când localitatea a redevenit comună. Foştii şi actualii aleşi locali şi angajaţi ai Primăriei, membrii comitetului de iniţiativă care au luptat pentru reînfiinţarea comunei, au fost prezenţi în cadrul ceremoniei.

Istoria comunei Dudeştii Noi se întrerupe brusc în 1968, atunci când reforma administrativă comunistă arondează localitatea, retrogradată la statutul de sat, comunei Becicherecul Mic.

Primele demersuri pentru redobândirea statutului de comună au început în 2000. După ce s-au stâns semnăturile necesare, Guvernul a decis, în 2004, reînfiinţarea comunei Dudeştii Noi. Norocul localităţii timişene a fost alegerea lui Alin Nica în funcţia de primar, la acea vreme cel mai tânăr edil din România. În ultimii ani el a reuşit să transforme Dudeştiul în una dintre cele mai moderne comune din Timiş şi România.

„Pot spune că am şi eu o anumită contribuţie la reînfiinţarea comunei, am participat la întocmirea legii care a condus la reînfiinţarea acestora”, a declarat, cu mândrie, prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

„Este un moment deosebit pentru noi, ca şi comună. Au fost zece ani în care am reuşit să ne dezvoltăm”, a declarat Alin Nica, primarul Dudeştiului.

„Cei 10 ani care au trecut au însemnat pentru Dudeştii Noi o afirmare în rândul aşezărilor timişene, nu doar ca realizări, ci şi ca imagine şi printr-un model de administraţie modernă, promovată atât la Bucureşti cât şi la Bruxelles, prin poziţiile pe care eu le-am ocupat în diverse structuri, de-a lungul timpului. În aceşti 10 ani, bugetul comunei Dudeştii Noi a crescut de aproximativ 20 de ori, ceea ce ne-a conferit un grad de autonomie financiară care ne-a permis să fim verticali, să spunem fără oprelişti ce gândim, fără a fi sub presiunea politicului”, a declarat primarul Alin Nica.

Cu ocazia evenimentului, primarul comunei Moşniţa Nouă, Ioan Sorincău, i-a înmânat lui Nica o diplomă din partea Asociaţiei Comunelor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor