Santierul pentru noul corp al Spitalului de Copii este tot parasit, dar are paza

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
21Comentarii
Santierul pentru noul corp al Spitalului de Copii este tot parasit, dar are paza
© Tion: Santierul pentru noul corp al Spitalului de Copii este tot parasit, dar are paza
Au trecut luni bune de când nu se mai lucrează la noul corp de clădire pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce firma care se ocupă de șantier a intrat în insolvență. Au fost mai multe întâlniri între constructor și reprezentanții primăriei, dar se pare că încă nu s-a ajuns la o concluzie.

Tion.ro a scris despre problemele de pe șantierul Spitalului de Copii încă din primăvară. Atunci, primarul Nicolae Robu anunța că au fost descoperite unele greșeli în proiect, pe parcurs aflându-se că mai e nevoie și de lucrări care nu erau prevăzute în contract și că ar fi nevoie de o licitație nouă. Mai mult, firma constructoare a intrat în insolvență.

Potrivit lui Robu, firma Prompt, cea care a câștigat licitația pentru execuție, ar trebui să se ocupe de structura clădirii și de interioare. S-a discutat despre rezilierea contractului, deși Prompt nu a făcut tot ce avea de făcut.

„La Spitalul de Copii nu suntem de acord cu rezilierea contractului înainte de a se efectua toate lucrările care au fost prevăzute în contractul inițial. Înțelegem refuzul de a se lucra la fațadă, având în vedere modificările radicale legate de fațadă, urmare a solicitărilor Direcției de Monumente, dar nu înțelegem și nu o să fim de acord cu rezilierea contractului înainte de a se finaliza toate celelalte lucrări care au făcut obiectul caietului de sarcini”, ne explica primarul Timișoarei la sfârșitul lunii aprilie.

Edilul mai spunea că municipalitatea este de acord cu lansarea unei licitații pentru fațadă, dar proiectul privind amenajările interioare nu s-ar fi schimbat. Era decis să ceară daune firmei constructoare.

Mai e puțin și se împlinesc patru luni de la declarațiile primarului Nicolae Robu. La cel mai nou corp de clădire al Spitalului „Louis Țurcanu” încă nu se lucrează, dar șantierul este păzit. Am încercat să aflăm ce se întâmplă în prezent cu lucrarea și cât de mult au avansat discuțiile dintre primărie și constructor.

„Referitor la stadiul lucrărilor de la Spitalul «Louis Țurcanu», acestea sunt sistate pentru moment, deoarece constructorul – Prompt S.A. – a intrat în insolvență la sfârșitul anului trecut. Au fost numeroase întâlniri între reprezentanții primăriei, constructor și proiectant pentru identificarea unor soluții de continuare a șantierului. În prezent se așteaptă răspunsul terților susținători, care, conform contractului, au obligația de a prelua și continua lucrarea. Până la finalizarea discuțiilor între părți au fost luate măsuri de pază și supraveghere a șantierului”, au explicat, pentru tion.ro, reprezentanții Primăriei Timișoara.

Oficialii municipalității nu au știut să precizeze și care sunt „terții susținători” sau cât ar mai fi de așteptat pentru ca șantierul să fie redeschis.

Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, care ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului, are prevăzuți 25 de milioane de lei din bugetul Timișoarei pe anul 2016. Clădirea este amplasată în Piața Regina Maria și ar urma să aibă demisol, parter și șase etaje, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 10,5 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în luna mai a anului 2014, șantierul efectiv fiind deschis în vara aceluiași an. Potrivit declarațiilor date de autoritățile locale la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul ar fi trebuit închis în…. 11 mai 2016.

UPDATE. Primarul Timișoarei: Sunt total dezamăgit de firma Prompt

Nicolae Robu dă vina pe birocrație și pe firma constructoare pentru impasul în care se găsește șantierul de la Spitalul de Copii. Edilul-șef susține că este decepționat total de firma Prompt și de directorul acesteia.

„Sunt total dezamăgit de firma Prompt și de directorul ei, domnul Mihai Olariu. A început foarte bine lucrările, avansându-le într-un ritm excelent, până la un anumit moment, apoi a intrat în dificultăți financiare, inclusiv în insolvență, refuzând să-și onoreze obligațiile contractuale. Noi parcurgem de câteva luni, fiindcă asta-i birocrația, pas cu pas procedura care în final, dacă Prompt sau unul din partenerii «terți susținători» nu vor onora contractul, ne va permite să cerem daune de la ei în instanță. În final, reiterez: Prompt este o decepție totală, Mihai Olariu este o decepție totală”

Articole pe aceeași temă:

Lucrarile la noul corp al Spitalului de Copii, tot in pauza. Ar fi nevoie de o noua licitatie, pentru fatada

Noul corp al Spitalului de Copii Louis Turcanu, tot in ceata

Probleme mari pe santierul noii cladiri a Spitalului de Copii din Timisoara. Constructorul e in insolventa

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor