Santierul de la noul corp al Spitalului de Copii, in pauza pentru ca primaria n-are bani

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Santierul de la noul corp al Spitalului de Copii, in pauza pentru ca primaria n-are bani
© Tion: Santierul de la noul corp al Spitalului de Copii, in pauza pentru ca primaria n-are bani
Primăria Timișoara nu a reușit să plătească facturile firmei Sulfatim pentru lucrările de la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, așa că muncitorii au luat o pauză. Sunt patru ani de când a început șantierul.

Corpul B al Spitalului „Louis Țurcanu” a prins contur, dar nu va putea fi deschis în acest an, pentru că nu s-au găsit încă bani de dotări. Pe șantier nici nu se mai lucrează de ceva vreme, din cauza faptului că municipalitatea nu a decontat facturile firmei constructoare.

„La Spitalul de Copii nu se lucrează pentru că nu am putut face plăți în ultimele două săptămâni. Vor fi reluate lucrările după data de 10 iunie. Am plătit chiar la începutul săptămânii 100.000 de lei, facturile în total sunt în jur de 1 milion de lei. Am mai plătit din ele”, a explicat, pentru Tion.ro, primarul Nicolae Robu.

Nici angajații STPT nu și-au primit salariile la timp pentru că primăria nu a avut bani să deconteze către societate. Iată că un alt proiect al orașului are de suferit din cauza lipsei de fonduri. Pentru noul corp de clădire de la „Louis Țurcanu” ar trebui să vină bani și de la guvern, dar aceștia intră în conturile municipalității abia la final de an, astfel că primăria nu se poate baza deocamdată pe ei.

„Guvernul nu ne dă banii decât la finalul anului, ca să facem excedent și să ne ia jumătate înapoi. Tot timpul a fost așa. Am susținut lucrările pe banii noștri dintotdeauna. Acum suntem încă puțin strâmtorați, nu ne-am revenit încă de tot. Am plătit 8,5 milioane de lei arierate și nu mai avem acum. Legea spune că ele trebuie reduse cu 5%. Cei de la Trezorerie nu au vrut să ne dea drumul la bani. Până la urmă am cedat eu și am plătit tot. Nu știu dacă s-a intrat pe noi arierate, că a mai trecut o lună, dar oricum sunt nesemnificative”, a explicat Robu.

Nici angajații STPT nu și-au primit salariile la timp pentru că primăria nu a avut bani să deconteze către societate. Între timp, primăria a mai găsit ceva bani și pentru STPT. Angajații societății au primit aproape 300 de lei, pe cardul de tichete de masă, dar și 700 de lei, avans pentru luna aprilie. Ar fi trebuit să-i primească încă din 10 aprilie, dar nu au fost bani.

La Spitalul de Copii, ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat încă din mai 2014. S-au împlinit așadar patru ani de șantier, iar clădirea tot nu e gata. Au fost probleme mari și cu firma constructoare, care a intrat în insolvență, dar și cu proiectul, iar lucrările au fost preluate de altă societate: Sulfatim.

Chiar dacă lucrările vor fi gata anul acesta, nu se știe data de la care clădirea va fi și funcțională, pentru că încă nu s-au găsit banii necesari pentru dotări.

Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului. Clădirea amplasată în Piața Regina Maria va avea demisol, parter și șase etaje, conform proiectului, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei fără TVA, adică aproape 47 de milioane de lei cu tot cu TVA, ceea ce înseamnă 10 milioane de euro. Societatea a intrat însă în insolvență, iar lucrările au fost preluate de firma Sulfatim, care s-a angajat să le finalizeze.

Articole pe aceeași temă:

Se lucrează de zor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Spitalul nu va fi deschis și nu va funcționa sută la sută în acest an, chiar dacă construcția propriu-zisă ar fi gata. De ce? Explică primarul Nicolae Robu.Clădirea ar fi trebuit să fie închisă complet până la începer...
Șantierul pentru noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” trebuie închis în acest an, preferabil până în vară. Așa susțin reprezentanții primăriei, care încă nu s-au preocupat foarte mult de dotările noii clădiri.Deși ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat încă din mai 201...18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor