Santierul continua pe strada Stefan cel Mare. Se impun deja remedieri pe tronsonul dat in folosinta!

De A.S.
Reactualizat la:
15Comentarii
Santierul continua pe strada Stefan cel Mare. Se impun deja remedieri pe tronsonul dat in folosinta!
© TION - Santierul continua pe strada Stefan cel Mare. Se impun deja remedieri pe tronsonul dat in folosinta!
A reînceput şantierul pe strada Ştefan cel Mare din Timişoara, unde lucrările ar trebui să fie gata în decurs de două luni, potrivit autorităţilor locale. Oficialii primăriei anunţă şi că se impun deja remedieri pe tronsonul de drum care a fost dat în folosinţă, primarul Nicolae Robu motivând că… traficul a fost infernal. Vorbim despre un proiect de peste 24 de milioane de lei, realizat din bani europeni.


Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare au început în primăvara anului trecut, în aprilie. Strada a intrat în reabilitare pe tronsonul de la strada Ştefan Octavian Iosif la strada 1 Decembrie printr-un proiect pe fonduri europene în valoare de aproximativ 24,7 milioane de lei.

Termenul de execuţie era de 9 luni, dar lucrările au fost sistate peste iarnă. Reprezentanţii primăriei au dat recent ordinul de începere a lucrărilor şi spun că în două luni ar trebui să se termine cu şantierul pe strada Ştefan cel Mare. Primarul Nicolae Robu este optimist şi preconizează că lucrările pot fi finalizate şi mai devreme, în decurs de o lună.

Am dat ordin de începere a lucrărilor, de reluare a lucrărilor mai bine zis, pe strada Ştefan cel Mare. Lucrările, începute în 23 aprilie 2014, deci în urmă cu mai puțin de un an, sunt realizate în proporţie de 88%. Ce a mai rămas de făcut este asfaltarea şi în unele locuri pregătirea pentru asfaltare pe partea de est a străzii Ștefan cel Mare şi amenajarea inclusiv a trotuarelor în acea zonă. Lucrările grele, din subteran, și cea mai mare parte din lucrările de fundație pe partea aceasta au fost finalizate”, a explicat Robu.

Oricum, pe porţiunea de drum deschisă deja circulaţiei se imun deja remedieri. Primarul consideră însă că acest lucru este normal…

Evident că se vor mai impune, până la recepție, și anumite remedieri pe partea care a fost dată în folosinţă pentru că acolo a fost un trafic infernal, totul a fost concentrat pe acea parte… Nu este nevoie de reparații, dar când faci o recepţie totul trebuie să arate ca nou, mai pot să fie mici retuşuri, trebuie verificat dacă a urcat o mașină pe o bordură și ea s-a mișcat – trebuie să fie așezată ca și cum lucrarea acum s-ar da în folosință, am dat un exemplu. Lucrarea este de calitate, cel puțin până la ora actuală avem motive să facem astfel de afirmații”, a mai declarat Robu.

Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare sunt executate de Porr Construct. Muncitorii societăţii au reuşit să provoace și dărâmarea unui zid, anul trecut, în timp ce lucrau cu excavatorul la baza unei clădiri…15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor