Sanatatea si securitatea in domeniul muncii, tema unui nou curs la CCIAT

De Marcel Hoster
Sanatatea si securitatea in domeniul muncii, tema unui nou curs la CCIAT
© Foto: arhivă
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş pregăteşte un nou curs destinat pregătirii angajaţilor. Acesta se adresează celor care doresc să devină inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pregătirea are loc prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională şi se va desfășura în perioada 25 iunie – 13 iulie 2018, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației și este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Programul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau instituție bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii.

Cursul vizează dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea normelor de protecție a mediului.

În cadrul programului, la nivel de bază (40 de ore), vor fi abordate: cadrul legislativ general referitor la SSM; Concepte de bază referitoare la SSM; noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor; noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității; acordarea primului ajutor.

La nivel mediu (80 de ore), vor fi abordate: cadrul legislativ general referitor la SSM; criterii generale pentru evaluare riscurilor; organizarea activității de prevenire; acțiuni în caz de urgență; planuri de urgență și evacuare; prim ajutor; elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție; evidențe și raportări în domeniul SSM; aplicații practice.

Pentru nivel de bază, condițiile de acces sunt studii în învățământul liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic. Pentru nivel mediu, condițiile de acces sunt studii în învățământul postliceal în profil tehnic.

Diplomele se eliberează în maximum 30 de zile de la absolvire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor