Salariul mediu net a crescut in Timis cu 14 lei

De Marcel Hoster
6Comentarii
Salariul mediu net a crescut in Timis cu 14 lei
© Tion: Salariul mediu net a crescut in Timis cu 14 lei
Angajații cu contract de muncă din Timiș au câștigat în medie în luna august cu 14 lei în plus față de luna iulie. Cel mai bine s-a câștigat, statistic, în domeniul industriei și construcțiilor.

Datele Direcției Regionale de Statistică Timiș arată că luna august s-a încheiat cu un plus de 14 lei pentru salariul mediu net din cel mai vestic județ din țară. Conform datelor colectate, acest indicator statistic a fost de 2.891 de lei. Valoarea salariului net este superioară celei din august 2017, când salariul mediu net a fost în Timiș de 2.469 de lei. Conform datelor oficiale, cel mai mare salariu mediu net a fost în domeniul industriei și construcțiilor, cu 2.908 lei, urmat de Servicii, cu 2.878 și Agricultură, cu 2.851 de lei.

Salariul mediu brut a fost în august de 4.803 lei, cu domeniul Industrie și Construcții având valoarea de 4.828 lei, Agricultură cu 4.830 de lei și Servicii, cu 4.781 de lei.

Datele lunare privind câștigul salarial mediu brut sunt obținute printr-o cercetare statistică selectivă. Începând cu luna ianuarie 2018, eșantionul cuprinde, pe total țară, circa 23.500 unități economico-sociale. Unitățile din „sectorul bugetar” sunt cuprinse exhaustiv în cercetare, excepție făcând unitățile administrației publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eșantion reprezentativ la nivel de județ (cca. 820 de unități). Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unitățile cu 4 salariați și peste, care reprezintă 90,66% din numărul total al salariaților din acest sector.

ergfgg6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor