Sacalazul renunta la autobuzele RATT pentru ca sunt prea mari costurile

De A.S.
Sacalazul renunta la autobuzele RATT pentru ca sunt prea mari costurile
© TION: Sacalazul renunta la autobuzele RATT pentru ca sunt prea mari costurile
Consiliul Local Săcălaz a decis să renunţe la RATT. Astfel, începând din data de 1 decembrie, autobuzele Regiei Autonome de Transport Timişoara nu vor mai transporta călători la Săcălaz, linia metropolitană M43 urmând să fie desfiinţată. Primarul comunei, Ilie Todaşcă, reclamă costurile mult prea mari cu transportul. S-a optat pentru un alt operator privat.

Reprezentanţii RATT au anunţat sec, miercuri, desfiinţarea liniei M43.

„RATT anunţă, începând cu 1 decembrie 2014, în urma unei decizii a Consiliului Local Săcălaz, încetarea activităţii liniei metropolitane M43, care a circulat pe traseul Timişoara – Săcălaz – Beregsău Mare”, a precizat şefa Compartimentui Relaţii Publice al RATT, Silvia Oprea.

Primarul comunei Săcălaz, Ilie Todaşcă, spune că s-a ajuns la această decizie din cauza tarifelor mult prea mari percepute de RATT, care împovărau bugetul local. Aşa că reprezentanţii acestei administraţii locale au hotărât să încheie contract cu o firmă privată de transport persoane.

„Ei ne percepeau un tarif de 7,92 lei pe kilometru, calculau la 9.700-9.800, până în 10.000 de kilometri pe lună, înmulţit cu 7,9 lei, asta înseamna un contract pe lună de 70.000-80.000 de lei. Diferenţa de preţ între prestaţia calculată şi cât se încasa de la oameni, de la călători, trebuia plătită din bugetul local. E o chestie economică pe care nu o mai puteam suporta. Am făcut o mică selecţie de oferte şi am găsit o firmă privată cu 4,5 lei kilometrul cu tot cu TVA. Sunt 34.000-35.000 de lei pe care îi economisim şi am scăzut puţin şi preţul abonamentelor”, ne-a declarat Todaşcă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !