S-au schimbat planurile: nu vom vedea controlori RATT cu pistoale!

De A.S.
17Comentarii
S-au schimbat planurile: nu vom vedea controlori RATT cu pistoale!
© TION - S-au schimbat planurile: nu vom vedea controlori RATT cu pistoale!
Primarul Nicolae Robu i-a dat peste cap planurile directorului RATT, Ioan Goia, care intenţiona să-i doteze pe controlori cu arme, aceştia fiind transformaţi în agenţi de intervenţie, pază şi ordine. „Aşa s-a gândit domnul Goia… Ei bine, l-am răzgândit eu”, a anunţat, vineri, Robu. Nu vom vedea controlori cu pistoale pe mijloacele de transport în comun din Timişoara!

Subiectul privind dotarea controlorilor RATT cu arme a stârnit numeroase discuţii pe www.tion.ro, după ce directorul general al Regiei, Ioan Goia, şi-a expus planurile.

Avem peste 25 de controlori deja angajaţi, facem selecţii continue (…) Îi vom echipa cu uniforme în regim militarizat de acum înainte, începând cu luna aprilie poate sau mai şi cu portarmă. Vor avea regim de agenţi de intervenţie şi pază. Am ajuns la final cu cei pe care îi avem deja selectaţi, buni, răi, cum sunt, deja intrăm în sistemul ăsta, cu echipamentul militarizat cu ei. Atestatul a fost obţinut de toată lumea care a trecut prin testele psiho şi atunci, când cumpărăm armamentul, ni se va recomanda ce tip de armament să luăm – va fi un pistol ca oricare alt pistol. Cu bile, cu aer comprimat, o să vedem cu ce va fi…”, declara, pentru www.tion.ro, şeful RATT.

Goia a explicat că personalul înarmat ar urma să se ocupe atât de depistarea controlorilor frauduloşi, cât şi de intervenţii atunci când au loc furturi sau altercaţii de exemplu. Întrebat dacă este nevoie de arme, primarul Nicolae Robu a afirmat că nu ştia nimic despre planurile directorului RATT. Ulterior, vineri, edilul a declarat că nu se va ajunge la aşa ceva…

Domnul Goia s-a gândit să suplimeneze forţele care acţionează pe mijloacele de transport în comun şi să trimită la control echipele pe care le are la paza diverselor obiective. Personalul respectiv, care este personal de pază şi siguranţă, este un personal înarmat şi dânsul s-a gândit că ar fi potrivit ca oamenii să meargă şi pe mijloacele de transport în comun nu numai în uniforma pe care o au, dar şi cu armamentul pe care îl au în dotare. Aşa s-a gândit domnul Goia… Ei bine, l-am răzgândit eu. I-am spus că nu e cazul de aşa ceva. Nu s-a ajuns, şi Doamne fereşte să se ajungă, ca în Timişoara să fie nevoie să se meargă în control pe mijloacele de transport în comun cu armament în dotare”, a afirmat primarul.

Edilul a admis însă că se petrec lucruri care nu sunt în regulă în mijloacele de transport în comun, chiar şi infracţiuni, şi că este nevoie ca cineva să facă ordine. Robu spune că personalul Poliţiei Locale este insuficient, aşa că se impun forţe suplimentare, dar angajaţii RATT nu vor umbla cu pistoale prin tramvaie, autobuze sau troleibuze.

Se întâmplă lucruri care ne supără, că pe mijloacele de transport în comun sunt hoţi, sunt boschetari, dar nu s-a ajuns până acolo încât să fie nevoie ca cei ce fac ordine pe mijloacele de transport în comun să umble înarmaţi (…) La RATT a existat un corp de controlori. Nu mai există şi domnul Goia până la urmă a gândit corect: să trimită în control acest personal pe care îl are contractat, să folosească personalul respectiv în multiple feluri pentru a eficientiza activitatea companiei. Poliţiştii locali sunt puţini (…) şi atunci în ajutorul lor ar veni acest personal pe care RATT îl are la dispoziţie. Şi o să vină. E foarte bine cum a gândit domnul director, dar excesul de zel l-a condus la ideea să trimită aceşti oameni cu armamentul din dotare asupra lor. Aceşti oameni, când păzesc obiectivele, ei sunt înarmaţi. Sunt autorizaţi să poarte armă, dar una este să păzească un obiectiv şi alta să primească o misiune de control pe un tramvai sau alt mijloc de transport în comun”, a mai declarat Robu.

Primarul Timişoarei a dat asigurări că nu se vor face controale cu pistoalele în dotare. „La astfel de misiuni li se va interzice să aibă armele asupra lor”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Cu arme in tramvai! Controlorii RATT primesc pistoale17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor