S-au acordat banii pentru prima parte a autostrazii Lugoj – Deva

De M. Hoster
S-au acordat banii pentru prima parte a autostrazii Lugoj – Deva
S-au acordat banii pentru prima parte a autostrazii Lugoj – Deva
Veste bună pentru şoferii din Banat. Lucrările la tronsoanele din partea de vest a României ale coridorului 4 de transport rutier se desfăşoară într-un ritm alert. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construcţia autostrăzii Lugoj-Deva, sectorul Lugoj-Dumbrava de la km 0+000 – km 27+472 şi Drumul de legatură în lungime de 11,4 km”.

Lucrările la cordiorul 4 european se derulează destul de repede. După inaugurarea traseului de 32 de kilometri dintre Arad şi Giarmata, lucrările sunt în curs de execuţie la porţiunea dintre Nădlac şi Arad, dar şi la cea de la Giarmata spre Remetea Mare, parte a autostrăzii Timişoara – Lugoj. De asemenea, se lucrează la cea de-a doua parte a acestei porţiuni, mai precis cea dintre Remetea şi Lugoj. Totodată, pe Centura de Ocolire Arad se poate deja circula, chiar dacă mai sunt în curs de execuţie o serie de lucrări. Chiar dacă porţiunea dintre Giarmata şi Lugoj are ca termen de finalizare anul 2013, este destul de probabil ca până la Remetea să se poată circula până la jumătatea anului viitor.

Revenind la contractul semnat, obiectivul principal al acestuia constă în asigurarea finanţării necesare în vederea construirii sectorului de autostradă Lugoj-Deva, parte integrantă a Axei Prioritare TEN – T 7 Ramura nordică, definită pe teritoriul ţării noastre de la Nădlac până la Constanţa.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 905.883.310 lei, din care 770.000.815 lei constituie finanţare nerambursabilă  acordată de Comisia Europeană din Fondul de Coeziune, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Proiectul urmăreşte construcţia unui nou sector rutier la standard de autostradă (2×2) pe traseul Lugoj – Dumbrava, în lungime de 27 km şi a drumului de legatură cu varianta de ocolire a oraşului Lugoj în lungime de 11,4 km.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pentru călători şi marfă, sporirea gradului de siguranţă al traficului pe ruta Lugoj – Dumbrava şi  dezvoltarea economică a zonei prin îmbunătăţirea gradului de accesibilitate.

Contractele de supervizare şi execuţie a lucrărilor pentru construcţia sectorului Lugoj Dumbrava au fost deja semnate şi prevăd o durată de execuţie a lucrărilor de 540 zile (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor) cu perioadă de garanţie de 1460 zile.

Comisia Europeana da banii pentru un nou tronson din autostrada Lugoj – Deva

Primul lot al autostrazii Timisoara-Lugoj va fi finalizat anul viitor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor