S-a gasit o locatie pentru mutarea Inspectoratului Scolar Timis

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
4Comentarii
S-a gasit o locatie pentru mutarea Inspectoratului Scolar Timis
© TION: S-a gasit o locatie pentru mutarea Inspectoratului Scolar Timis
Inspectoratul Şcolar Timiş va trebui să se mute în această vară din actuala clădire. S-a găsit o variantă pentru spaţiul în care se va muta activitatea instituției, rezultată în urma discuţiilor cu reprezentanţii primăriei.

Reprezentanții primăriei și cei ai Inspectoratului Școlar Timiș au ajuns la concluzia că o variantă pentru mutarea activității instituției ar fi Liceul Tehnologic Agricol Petru Boţiş, din Calea Aradului – această unitate şcolară va fi absorbită de Liceul Silvic, conform noului plan şcolar. În cazul în care clădirea şi anexele vor rămâne goale, atunci reprezentanţii inspectoratului o vor putea ocupa.

În prezent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş își desfășoară activitatea în aproximativ 2000 de metri pătraţi, angajații fiind oarecum înghesuiţi. Aura Danielescu, inspectorul şcoar general de Timiş, a fost săptămâna aceasta la Bucureşti, unde a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, care a asigurat-o că va sprijini inspectoratul în această mutare.

În luna noiembrie a anului 2014, Inspectoratului Şcolar Timiş i-a expirat contractul de închiriere a clădirii de pe strada CD Loga. Conform contractului încheiat cu Fundaţia Caritatea, proprietarul clădirii, inspectoratul are timp până în luna iunie a anului 2015 să părăsească actuala clădire, cu atât mai mult cu cât proprietarul are şi cumpărători pentru ea.

Chiria pentru clădirea ISJ este de 13.000 de lei pe lună şi nu a mai fost modificată de ani de zile.

„Dacă acel spaţiu de la Boţiş se eliberează şi dacă dumnealor (primăria, consiliul local – n.r.) sunt de acord, pe noi ne-ar interesa acel spaţiu, însă nu putem lua toate clădirile, pentru că nu ne permitem din punct de vedere financiar. Ne trebuie o singură clădire şi poate o clădire în spate pentru o sală de conferinţe, dacă ministerul ne va da fonduri pentru aşa ceva. Eu am fost la domnul ministru şi acesta ne-a promis că ne dă tot sprijinul din punct de vedere financiar, în limita posibilităţilor pentru a amenaja spaţiul. Până acum nu ni s-a oferit altă variantă pentru mutare, de către primărie, în afară de Petru Boţiş. Nu e neapărat varianta noastră. Noi ne-am adresat lor cu mult înainte de a se pune problema comasării celor două licee. Dacă se mută din punct de vedere fizic Agricolul dincolo, atunci ar fi o oportunitate, în condiţiile în care spaţiul revine primăriei”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor