S-a decis: Se desfiinteaza Colegiul Ion Mincu din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
46Comentarii
S-a decis: Se desfiinteaza Colegiul Ion Mincu din Timisoara
© Foto: arhivă
S-a decis soarta Colegiului Ion Mincu. Inspectorii școlari din Timiș s-au întrunit, joi, în Consiliul de Administrație și au dat aviz pozitiv pentru desființarea Colegiului Ion Mincu din Timișoara. Profesorii, părinții și elevii au venit de mai multe ori la inspectorat și au făcut chiar și o petiție pe Facebook pentru a opri desființarea acestui colegiu.

Inspectorii școlari au dat aviz pozitiv, joi seara, pentru dizolvarea Colegiului Ion Mincu din Timișoara. Desființarea școlii vine după ce a fost votată o hotărâre în acest sens, în Consiliul Local din Timișoara. Însă pentru ca această hotărâre să fie valabilă și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Timiș trebuia să își dea acordul, printr-un aviz.

Acest aviz a venit joi seara, în urma ședinței Consiliului de Administrație al IȘJ Timiș, unde s-a discutat despre întreaga rețea școlară din județ. Ședința a a durat o zi întreagă.

„Ieri, în Consiliul de Administrație, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a dat avizul conform pentru desființarea Colegiului Ion Mincu. Deja avocații angajați de sindicat au depus la Tribunalul Timiș cererea de suspendare a hotărârii consiliului local. A aflat și ministrul Educației despre această situație, din câte am înțeles. Federația Națională a părinților a trimis un dosar cu acest caz către ministrul Educației”, a spus Ionel Dima, directorul Colegiului Ion Mincu din Timișoara.

În urma deciziei de desființare a Colegiului Ion Mincu, profesorii și elevii vor fi mutați la alte școli, pe secții, iar în spațiul din zona Pieței 700 al Colegiului Ion Mincu vor fi mutate clase ale Liceului Nikolaus Lenau.

Consilierii locali Timișoara au decis, în luna noiembrie, „reorganizarea prin divizare totală a Colegiului Tehnic «Ion Mincu», cu învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional”. Astfel, clasele primare și gimnaziale, care funcționează pe str. Ulmului nr. 2, vor fi preluate de Școala Gimnazială nr. 24; clasele cu profil tehnologic, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Colegiul Tehnic «Emanuil Ungureanu»; cele cu profil de arhitectură, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Liceul de Arte Plastice, care va avea sediul pe strada Lorena nr. 35; clasele cu profil de construcții, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Colegiul Tehnic de Vest.

Ce se întâmplă cu spațiile colegiului propus spre desființare? Ajung la Liceul „Nikolaus Lenau”. Hotărârea adoptată de aleșii locali spune că, „în imobilele rămase disponibile de pe str. Gheorghe Lazăr nr. 20, se vor extinde activitățile pe același nivel de învățământ ale Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau»”. Practic, primăria desființează Colegiul Tehnic „Ion Mincu” pentru a nu mai plăti chirie către RATT.

UPDATE Declarația Aurei Danielescu, inspectorul școlar general de Timiș

„După opt ore și jumătate de dezbateri despre tot ce înseamnă rețeaua școlară din Timiș s-a dat avizul conform pentru solicitarea făcută de Primăria Timișoara. S-au adus și argumente, s-au adus motivații. Era foarte bine și o neliniște sufletească a mea este faptul că au refuzat dialogul cu noi, pentru că dacă domnii profesori ar fi venit, poate puteau să ne convingă. Poate ar fi putut să ne aducă argumente serioase, pentru că niște copii și părinți nu au putut fi la fel de convingători cum ar fi fost dumnealor”, a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

 46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor