S-a dat startul la IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție!

De A. M. A.
S-a dat startul la IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție!
© foto: tion.ro
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Sezonul România-Franța și Institutul Francez din Timișoara, aduc în fața timișorenilor o serie de spectacole de teatru și dans inedite prin care își doresc să atragă publicul.

În perioada 10-14 iulie, în orașul de pe Bega vor avea loc o serie de spectacole de dans și teatru, dar și întâlniri față în față cu artiști, sub umbrela unui eveniment mare: „IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție”, organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Sezonul România-Franța (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara!

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 10 iulie, unde a fost prezentat programul și artiștii IMPULS, Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timișoara, s-a arătat entuziasmat de colaborarea Timișoara 2021 și Sezonul România-Franța, declarând:

„Mă bucur că Timișoara 2021 s-a asociat Sezonului România-Franța prin organizarea acestui frumos festival – Impuls – care face parte dintre evenimentele de închidere a Sezonului la Timișoara. Colaborarea noastră cu Timișoara 2021 continuă la toamnă cu festivalul „Impuls Fabric”, dedicat artelor stradale, dansului și muzicii live, care se va desfășura în Piața Traian, din 1 până în 6 octombrie. Acest lucru corespunde voinței Institutului Francez de a contribui la dezvoltarea proiectului Timișoara – capitală europeană a culturii, conform orientărilor din Bid Book. În ceea ce privește Sezonul România-Franța, acesta se va termina în mod oficial la București în 14 iulie și țin să mulțumesc pe această cale numeroșilor parteneri din Timișoara care s-au mobilizat activ pentru organizarea celor peste treizeci de evenimente care au avut loc aici începând din 20 aprilie.”

Simona Neumann l-a menționat și pe fostul director artistic Chris Torch spunând:

„Permiteți-mi să încep cu menționarea contribuției lui Chris Torch, cel care a curatoriat această serie de evenimente. Chris ar fi fost cel mai îndreptățit să fie astăzi aici și să vă vorbească despre viziunea și conținutul artistic; din păcate, contractul său pentru etapa de Star-Up tocmai s-a încheiat și, fără să-mi arog vreun merit, voi încerca să-l suplinesc în cadrul acestei prezentări. (..) S-a vorbit deja despre importanța publicului, mai ales a celui timișorean, în contextul capitalei culturale. Voi spune că prin aceste spectacole facem o mișcare cu dublu sens pentru a sublinia acest lucru: aducem publicul la spectacol, dar și spectacolul la public – pentru că artiștii, dansatorii vor da reprezentații, așa cum v-am obișnuit, pe stradă, în aer liber, într-un mod accesibil tuturor”.

Așadar, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe se vor transforma în scene de spectacol, timp de 4 zile! Dansuri, jonglerii surprinzătoare și teatru experimental vor putea fi savurate de către publicul din Timișoara! Evenimentul IMPULS vrea să fie o provocare pentru timișoreni, o artă experimentală care vrea să „spargă baiere” prin seria de spectacole de teatru și dans în aer liber, în piețele orașului nostru. Pe lângă asta, artiștii vor sta la o cafea cu spectatorii și le vor răspunde la întrebări a doua zi după spectacol.

Miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la 21.30, în Piața Sfântul Gheorghe vor avea loc două spectacole puse în scenă de compania franceză G. Bistaki, care este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa. Iar cei 5 artiști-dansatori vor veni la Timișoara cu Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeți, pentru a da o valență artistică obiectelor uzuale.

În Piața Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019, de la ora 17.00 și de la ora 20.00 va avea loc Transports Exceptionnels, un dans inedit jucat deja în peste 50 de țări, pus în scenă de Cie Beau Geste din Franța. Artistul Dominique Boivin are câteva creații emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică și dans.

Duminică, 14 iulie, de la ora 20.00, în Piața Sf. Gheorghe va avea loc spectacolul de dans contemporan „Cadre și Forme” pus în scenă de coregrafa Louise Kelsey, din Marea Britanie și Lavinia Urcan, de la Unfold Motion. Spectacolul e rezultatul unei școli de vară organizată de Asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, susținută de coregrafele Louise Kelsey și Lavinia Urcan, iar tema centrală fiind relația noastră cu orașul. Această relație e pusă în valoare creativ de către tineri talentați.

Sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piața Libertății se va juca spectacolul „Copiii Revoluției” adus la Timișoara de Teatrul Ósmego Dnia, unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia! Această producție a Teatrului Ósmego Dnia folosește medii și tehnici diferite: proiecții video, scene în mișcare, dans și păpuși, muzică. „Copiii Revoluției este un spectacol dedicat nu numai celor care doresc revoltă, ci și celor care au sperat un viitor mai bun pentru toți, celor care nu au experimentat niciodată victoria, ci doar alte dezamăgiri” ne transmit cei de la TM2021.

În fiecare zi după spectacol, publicul este invitat de către actorii și dansatorii implicați la discuții libere, la Cafea cu Artiștii, începând cu ora 11.00 pe strada Alba Iulia nr. 2 parter, pe colț cu Piața Victoriei. Cu această ocazie, spectatorii vor putea intra în contact cu artiștii, le vor putea pune întrebări și vor putea afla mai multe despre arta și ideile lor. Intrarea este gratuită.

În cadrul aceleiași conferințe susținute miercuri a fost prezentată și echipa Timișoara 2021, care este formată din: Simona NEUMANN, Director executiv, Ioana ANGHEL, Director operațiuni Ad-interim, Ionuț SUCIU, Manager de teritoriu, Ovidiu-Iuliu DAJBOG-MIRON, Manager de teritoriu, Mateea MARIN, Asistent manager de teritoriu, Bogdan COTÎRŢĂ, Director de producție, Tibor NOVAK, Coordonator voluntari, Mariana MITAR, Office manager, Liliana CÎRA-NICULESCU, Raportare și monitorizare, Vasile Puzderie, Achiziții, Claudia GHINACI, Contabil, Astrid BAJCSI, Contabil, Ioana BĂLA, Consultant juridic, Anca SĂSĂRAN, Avocat și consultant juridic, Ștefan LUCUŢ, Graphic design, Eduard MUREȘAN, Graphic design, Nicoleta TRIFAN, Relații cu presa și comunicare, Daniel KOZAK, Director de comunicare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor