Rock la Mures – o experienta de neratat, care nu se uita

De Dariana Bratu
Reactualizat la:
Rock la Mures – o experienta de neratat, care nu se uita
© foto: facebook.com/pg/Rock-la-Mures
Cei care au fost prezenți la edițiile trecute ale Rock la Mureș știu foarte bine că este vorba despre un festival aparte, unic în Timiș. A fost primul festival open air din județ, unul care a reușit să rămână în sufletul tuturor celor care iubesc acest tip de eveniment. După o pauză lungă, Rock la Mureș se întoarce cu forțe proaspete. Atmosfera excelentă rămâne, dar se pregătesc și o mulțime de surprize. Despre toate acestea am discutat cu doi dintre organizatorii festivalului.

Echipa Rock la Mureș are în plan să ofere un eveniment de neuitat și, dacă se poate, să găsească și… un remediu împotriva mahmurelii. Helmut Jost (organizator) și Florinakkis Arhire (PR) au povestit despre viziunea pentru ediția din 2017.

Pregătirile pentru Rock la Mureș 2017 sunt în toi. Organizatorii au anunțat primele nume din line-up, respectiv The Exploited, Implant pentru Refuz și Jamaram. Mai sunt încă mulți artiști de anunțat și se pun la cale și o mulțime de activități în timpul zilei. Una peste alta se anunță două zile de poveste, piperate cu muzică bună. Astfel, în perioada 16 -17 iunie, la Periam Port, renaște Rock la Mureș.

„Fiind fain tare, vă așteptăm la Rock la Mureș!” – ne spun organizatorii.

Cum s-a născut Rock la Mureș?

Helmut Jost: Am început să promovăm acest festival din 2002, dar de născut s-a născut în 2000 cu ideea că în țară nu mai existau astfel de festivaluri. Atunci eu, împreună cu prietenul meu Nita, am zis „hai să facem un festival de rock, de punk, de toate stilurile”. Așa a început. Apoi, din 2002 am început promovarea și am făcut acest festival până în 2008, unde ne-am împotmolit.

Ce s-a întâmplat în 2008?

H.J: În 2008 a fost ultima ediție. De atunci am mai încercat să continuăm, dar financiar nu a mai fost posibil.

Ce a însemnat pentru Timiș un astfel de festival?

H.J: Pe vremea aceea și eu și Nita locuiam în Germania și noi circulam mult pe la festivaluri. Mergeam foarte mult pe la festivaluri, iar când veneam în România, nu exista nimic de genul acesta. Am fost și la mare, am fost peste tot și nu existau festivaluri de genul acesta. Și am spus că trebuie să facem, pentru că eu cred că tineretul, și nu doar tineretul, are nevoie de un festival, să ne simțim bine. Avem nevoie să ieșim, să scăpăm de stres, la un festival mai cunoști și alți oameni, îți faci noi prieteni.

Cum ai primit vestea că Rock la Mureș se întoarce?

Florinakkis Arhire: Cu entuziasm. În urmă cu vreo 2 ani s-a stins un alt festival. Tot cam pe același calapod, însă făcut la munte. Există o dorință de a ieși în natură, Spre deosebire de cel de la munte, acesta este al nostru, este în Timiș, este pe malul apei, include camping. Sunt entuziast, cum altcumva poți să primești vestea renașterii unei idei frumoase, care a existat în trecut.

Cum vezi ediția din anul acesta și care este vibe-ul, care este mesajul acestui festival?

F.A: Încercăm să devină un alt fel de festival bun. Ne-am reunit mai multe forțe ca să putem să-l facem să fie nu doar o ieșire la camping, cu cort și cu activitățile adiacente, ci să crească pe premise sănătoase: cu scene frumoase, cu mesaj vizual puternic, cu nume importante.

Ce fel de trupe o să avem în acest an la Rock la Mureș?

F.A: Una dintre primele trupe anunțate este The Exploited, dar festivalul în continuare se numește Rock la Mureș, nu Punk la Mureș. Încercăm să ne adresăm câtor mai multe plaje de vârste. Nu vor fi trupe doar pentru segmentul 35+, vom coborî. O să avem trei scene. Am gândit că ar fi inedit să le botezăm după nume specifice locului. Așa cum am și anunțat, nu vom avea un main stage și alte scene pe lângă, pur și simplu vom avea trei scene. Vom avea nu doar punk, vom avea rock, dub, ska, vom avea DJ care se vor împleti stilistic ca să obținem cât mai mult. Vom avea electro. E un festival, nu e nișat, nu e ceva extrem.

Mai multe despre Rock la Mureș aflați din interviul video.

Acest material a apărut și în săptămânalul AGENDA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor