Robu și Dobra au ajuns la salarii brute de 5.000 de euro. Cresc și ale viceprimarilor și vicepreședinților CJ, odată cu mărirea salariului minim

De Adrian Panduru și Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
49Comentarii
Robu și Dobra au ajuns la salarii brute de 5.000 de euro. Cresc și ale viceprimarilor și vicepreședinților CJ, odată cu mărirea salariului minim
© Tion: Robu și Dobra au ajuns la salarii brute de 5.000 de euro
Salariul minim pe economie a crescut, începând din 1 ianuarie, de la 1.900 de lei lunar la 2.080 de lei lunar. Poate nu simțiți cine știe ce la buzunar, dar cei care ne conduc câștigă mai mult. Și mai primesc și 25% la salariu pentru proiectele europene, astfel că ajung la salarii brute de 5.000 de euro. Visul primarului Timișoarei s-a împlinit.

Președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Timiș, prefectul și subprefectul și chiar primarul și viceprimarii din Timișoara au salarii mai mari de luna viitoare, iar la ei creșterea chiar contează. De ce? Pentru că la ei acest salariu minim se înmulțește…

Conform reglementărilor în vigoare, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dar și prefectul de Timiș, Eva Andreaș, au o indemnizație lunară înmulțită de nouă ori cu venitul minim. Cei trei vor avea din luna februarie un salariu brut de 18.720 de lei, în loc de 17.100 cât aveau până acum. Se adaugă și un spor pentru proiectele europene.

Primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș, dar și viceprimarii și vicepreședinții CJT vor primi mai mult cu 25 la sută la salariu pentru că instituția lor implementează proiecte europene. Prin urmare, fiecare va primi în plus cu 25 la sută la salariu, adică încă 4.680 de lei.

Primarul Nicolae Robu și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, vor avea, din luna februarie, salarii de 23.400 de lei brut, de unde se scad taxe și impozite și alte contribuții. Adică va avea fiecare un salariu brut de 5.000 de euro.

În aprilie 2017, odată cu mărirea salariilor funcționarilor publici, primarul Nicolae Robu se plângea că nu au fost crescute și lefurile primarilor. El considera că un salariu de 5.000 de euro lunar ar fi potrivit pentru un primar de calibrul lui.

„Cred că pot vorbi în numele tuturor primarilor. Sunt nemulțumit că de aceste majorări de salarii, dintr-o logică idioată, nu beneficiază și primarii și cei aleși, ci doar funcționarii publici, persoanele angajate în aparatele instituțiilor autorităților publice locale. Este aberant. Pot să devin încă o dată impopular prin faptul că vreau un salariu mai mare. Consider că la nivelul unui oraș atât de complex cum este Timișoara, un primar ar trebui să câștige circa 5.000 de euro pe lună. 4.000 sau 5.000 de euro pe lună”, spunea Robu în primăvara lui 2017.

Vicepreședinții Consiliului Județean Timiș Traian Stancu și Nicolae Oprea, precum și viceprimarii Timișoarei, Dan Diaconu și Farkas Imre, vor primi din luna februarie o indemnizație egală cu valoarea a opt salarii minime. Adică 16.640 de lei brut, față de 15.200 lei înainte de mărirea salariului minim, fiecare plus încă 25 la sută pentru implementarea proiectelor europene, adică se adaugă 4.160 lei la fiecare. Practic, din luna februarie, Oprea, Stancu, Diaconu și Farkas vor avea salariul lunar de 20.800 de lei brut.

Prefectul de Timiș Eva Andreaș nu va încasa cei 25 la sută pentru că instituția pe care o coordonează nu inițiază astfel de proiecte, aceste atribute fiind în sarcina autorităților locale și județene. Prefectul de Timiș va avea însă, din luna februarie a acestui an, un salariu brut de 18.720 de lei, din care se scad taxe și contribuții sociale, iar subprefectul de Timiș Daniel Franțescu va încasa valoarea a 7,5 salarii minime pe economie, respectiv 15.600 de lei brut, față de 14.250 cât avea până acum.

Cresc din luna februarie și indemnizațiile consilierilor locali și ale consilierilor județeni. Indemnizațiile aleșilor municipali sunt echivalente cu 10% din salariile primarului și ale președintelui CJ.

Articole pe aceeași temă:

Primarul Timișoarei poate să doarmă liniștit. S-a găsit rezolvarea pentru unul dintre cele mai mari ofuri ale sale: salariile primarilor cresc cu 30%. Mai e însă un hop, trebuie să își dea acordul și președintele Klaus Iohannis. Nicolae Robu s-a plâns de salariul mult prea mic pe care îl are încă...

Cu toate că recunoaște că Primăria Timișoara a cam ajuns la fundul vistieriei, primarul Nicolae Robu a semnat un act prin care este de acord să mărească salariul city managerului Robert Kristof de la 13.548 de lei brut pe lună la aproape 17.000 de lei. La 27 de ani, Robert Kristof este unul dintr...49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor