Robu recunoaste situatia financiara critica a Primariei Timisoara. A cerut angajatilor sa nu mai cheltuie bani aiurea

De Bogdan Marta
56Comentarii
Robu recunoaste situatia financiara critica a Primariei Timisoara. A cerut angajatilor sa nu mai cheltuie bani aiurea
© Tion: Robu recunoaste situatia financiara critica a Primariei Timisoara
La Primăria Timișoara se strânge serios punga, după ce instituția a dat în ultimele luni semne că a cam ajuns la fundul vistieriei. Situația e recunoscută și de primarul Nicolae Robu, care și-a chemat subalternii la o ședință și le-a spus că dacă nu încetează cu cheltuielile nejustificate, vor avea salariile micșorate.

Situația bugetului Timișoarei pe 2018 e una critică, iar sărăcia cade și pe societățile din subordinea Primăriei Timișoara. La STPT angajații au un salariu și jumătate de încasat, după ce instituția a avut probleme financiare grave în acest an, Colterm a fost nevoită să întrerupă apa caldă timp de o zi din cauza facturilor de gaz neplătite, iar situația în iarnă nu se arată deloc a fi una roz, iar surse din cadrul instituției vorbesc că SDM și Horticultura nici nu mai emit facturi către Primăria Timișoara pentru lucrările efectuate, pentru ca acestea să nu strângă penalități.

Deși inițial primarul susținea că situația e sub control, acum a început să strângă cureaua pe unde poate. Recent, el i-a convocat la o ședință pe toți angajații instituției pe care o conduce și le-a spus că dacă nu minimizează cheltuielile se vor trezi cu salariile micșorate.

„Am avut o întâlnire, i-am convocat la o discuție, pentru că trebuie să facem rectificarea de buget și, deși am transmis un mesaj clar că avem probleme financiare – este o notă internă prin care am cerut să se minimizeze cheltuielile și am interzis să se angajeze noi cheltuieli fără aprobarea mea, personal. Și la școli, și la spitale, și la toate unitățile subordonate, și la direcțiile din primărie. Am interzis orice angajare de noi cheltuieli fără aprobarea mea. În aceste condiții, când am făcut inventarul propunerilor pentru rectificare de buget, am constatat că s-au făcut propuneri care ar conduce la un buget cu nu mai știu cât mai mare decât cel cu care am operat”, a declarat Robu.

El a explicat că atunci când a fost întocmit bugetul pe anul 2018 s-au făcut estimări generoase, însă realitatea încasărilor a dus la situația de acum.

„Atunci am convocat tot personalul și le-am spus «Oameni buni, dumneavoastră înțelegeți ce înseamnă să nu ai bani suficienți? Dacă angajați cheltuieli, pentru că eu nu pot să verific ce se întâmplă în fiecare structură, nu pot personal să fac asta… Dacă angajați cheltuieli și nu respectați ceea ce v-am cerut eu, creați o situație în care numai primarul personal nu mai poate interveni decât la salarii. Vreți să ajungem acolo?». Asta le-am spus. Am vrut să-i conștientizez să se oprească. Și am vrut să vorbesc cu toți, nu numai cu șefii, că nu știu dacă toți șefii transmit mai departe. Degeaba puneam noi la rectificare bani pentru tot felul de lucruri, nu aveam cu ce să susținem acele prevederi bugetare. Trebuie să fim realiști. Prevederile bugetare sunt în general mai mari decât încasările efective, ca să poți gestiona mai versatil o complexitate de proiecte, dar, pe parcursul anului, de aceeași există și instituția rectificării, trebuie să faci ajustările de rigoare în funcție de cât se dovedește capacitatea de a și încasa. Unii n-au înțeles, de aceea i-am și chemat pe toți”, a mai explicat Robu.56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor