Robu despre buget: Sper ca Ponta sa isi aduca aminte ca exista un oras cu numele Timisoara

De B.A.M
8Comentarii
Robu despre buget: Sper ca Ponta sa isi aduca aminte ca exista un oras cu numele Timisoara
© TION - Robu despre buget: Sper ca Ponta sa isi aduca aminte ca exista un oras cu numele Timisoara
Primarul Nicolae Robu aşteaptă să vadă proiectul Legii bugetului pe anul 2015 cu speranţa că va regăsi fonduri alocate şi pentru Timişoara. El se referă în special la proiectele a căror finanţare ţine direct de bugetul de stat: centura ocolitoare, noul racord la autostradă, spitalul regional, etc. Pe de altă parte, edilul-şef al Timişoarei recunoaşte că după ruperea USL a fost ignorat de Guvern, scrisorile trimise de el încă din vară rămânând fără răspuns.


„Aşteptăm să vedem ce prevede Guvernul şi forma finală a Legii bugetului pe 2015. (…) Eu sper ca premierul Victor Ponta să îşi aducă aminte că în România există un oraş cu numele Timişoara, care este al treilea după populaţie, la foarte mică distanţă de al doilea, care este cel mai mare contribuitor la bugetul statului, după Bucureşti, care a fost considerat de către celebra revistă Forbes cel mai dinamic oraş din România, în 2013, şi care, dincolo de strădaniile sale de modernizare din venituri proprii, merită să fie susţinut şi de la bugetul central al statului”, a spus Robu.

El a precizat că se referă la acele obiective pentru care Guvernul nu a virat încă niciun ban, cum ar fi centura ocolitoare a Timișoarei, reabilitarea Gării de Nord, noul racord la autostradă şi multe altele.

„Noi, municipalitatea, nu ne lamentăm, facem tot ce putem asupra obiectivelor care sunt în jurisdicţia noastră, dar aşteptăm ca timişorenii să poată beneficia şi de obiective pe care Guvernul trebuie să le realizeze, să le finanţeze. Am în vedere centura oraşului, atât centura de sud, cât şi centura de vest. Am în vedere un nou racord la autostradă. Am în vedere un spital regional pe care locuitorii din toată această parte de vest a ţării îl merită cu prisosinţă. Am în vedere Gara de Nord a cărei înfăţişare şi funcţionalitate atât pe dinăuntru cât şi pe dinafară trebuie adusă la standarde care să nu ne facă să ne ruşinăm, la ora actuală ea fiind jalnică. Mă refer, de asemenea, la obiective precum Sinagoga din zona cetate, precum Opera, respectiv Teatrul Naţional şi la cota parte pe care Guvernul s-a angajat să şi-o asume, chiar dacă în termeni nedefiniţi la ora actuală din Spitalul de Copii”, a mai spus Robu.

Primarul Timişoarei a recunoscut că în ultima perioadă a fost ignorat de Guvernul Ponta. Astfel, Robu a povestit că a trimis încă din luna iulie scrisori către Executiv prin care cerea să i se comunice planificarea contribuţiei guvernamentale la proiectul ridicării Corpului B al Spitalului de Copii, însă apelurile sale au rămas fără răspuns.

Pe lângă aceste obiective, Robu încă speră că Guvernul îi va susţine promisiunile electorale făcute în campania din 2012 şi va finanţa construcţia unei noi săli polivalente şi chiar a unui nou stadion.

Primarul a ţinut să precizeze că aceste obiective nu necesită fonduri mari, deoarece într-o primă fază ar fi vorba doar de proiectare.

„Timişoara merită finanţarea acestor obiective cheie, la care adaug finanţarea bazinului de înot olimpic, sala Polivalentă de 15.000 de locuri şi, de ce nu, şi noul stadion. Evident că nu va fi nevoie ca în bugetul pe 2015 să fie alocate fonduri foarte mari pentru aceste obiective care ar fi la început al derulării lor dacă s-ar aproba finanţarea lor. În primele etape se cheltuiesc bani puţini, dar este timpul să fie acceptate în planul naţional de investiţii”, a concluzionat Robu.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor