Robu contraataca: Stoia a incercat sa-mi stirbeasca autoritatea. Vedeti ce ancheta cere liberalul!

De A.S.
14Comentarii
Robu contraataca: Stoia a incercat sa-mi stirbeasca autoritatea. Vedeti ce ancheta cere liberalul!
Dacă viceprimarul Traian Stoia l-a provocat duminică pe primarul Nicolae Robu la o discuţie „ca de la bărbat la bărbat”, edilul-şef liberal spune că nu mai are ce discuta cu colegul său de alianţă social-democrat. „Păi tocmai pentru că sunt barbat, n-am cum să mai stau de vorba cu dânsul vreodată, după toată mizeria la care s-a dedat la adresa mea”, afirmă Robu, care avertizează că luni va veni cu o replică de cu totul şi cu totul alt gen.

Primarul a ţinut să explice din nou, duminică, după replicile primite de la Stoia, cum a decurs colaborarea sa cu vicele PSD şi de ce nu mai poate conlucra cu el.
„Eu nu am acţionat intempestiv atunci când i-am comunicat d-lui Stoia, respectiv când am anunţat presa că nu mai pot colabora cu el. În ultima vreme, am avut cu dânsul mai multe discuţii de un calm desăvârşit din partea mea, în care am încercat să-l lămuresc că modul în care procedează nu e în regulă, că face parte dintr-o echipă în care fiecare îşi are locul şi rolul său, că dânsul are atribuţii clar stabilite pe care şi le neglijează, dând, în schimb, dispoziţii, ba în resortul city managerului Sorin Drăgoi, ba în cel al viceprimarului Dan Diaconu, ba chiar în al meu, fără nicio abilitare. I-am mai explicat că nu e în regulă să opereze cu echipe constituite neoficial, dincolo de orice bază legală, din oameni din afara Primăriei, chiar dacă scopurile pe care le urmăreşte sunt nobile. I-am mai spus că nu e bine, fiind chiar ilegal, să vorbească în conferinţele de presă despre anchetele în derulare, pentru că vorbind îi ajută pe cei anchetaţi să contracareze ancheta. Dânsul, în mod invariabil, mi-a răspuns că el va continua să procedeze cum crede de cuviinţă, pentru că ce face el este “cunoscut la Bucureşti” şi… aprobat (n-am primit răspuns la întrebarea de către cine şi în ce bază)”, susţine Robu. Liberalul s-a declarat nemulţumit şi de faptul că viceprimarul a dislocat din primărie, fără aprobarea sa, diferiţi directori, care nu se aflau în subordinea sa.

Robu afirmă că i-a cerut să nu mai facă acest lucru, dar Stoia l-a ignorat.

Mai mult, edilul-şef susţine că vicele PSD încearcă de luni bune să-i ştirbească autoritatea şi îl acuză pe Stoia de lipsă de fair-play.
„Este chiar jenant să mai amintesc de lipsa totală de fair-play la adresa mea, dovedită în relaţia cu angajaţii Primăriei, prin afirmaţii frecvente de desconsiderare a mea şi de etalare cu emfaza a faptului că el nu primeşte dispoziţii de la nimeni în Primărie, şefii lui fiind în altă parte (???). În plus, a încercat să-mi ştirbească autoritatea, afirmând în faţa mai multor persoane şi în mai multe rânduri, începând din luna mai 2013, că el ştie din surse sigure că eu voi pierde procesul cu ANI şi că voi fi suspendat din funcţia de Primar (chiar dacă legea stabileşte cu totul şi cu totul altceva, pretinsa mea incompatibilitate fiind legată de funcţia de Rector, şi nu de cea de Primar)”, mai declară Robu.

Un alt subiect care a iscat dispute între cei doi este legat de interesele pe care le-ar avea, unul sau altul, în domeniul imobilar şi preocuparea pentru anchetarea modului în care a fost prejudiciat patrimoniul oraşului. Liberalul susţine că nici el şi nici apropiaţii săi nu au afaceri în domeniul imobiliar.
„A mă acuza tocmai pe mine de interese şi legături în domeniu şi tocmai dl. Stoia, care exact în acest domeniu şi-a făcut averea, este dincolo de orice limite ale lipsei de scrupule! (…) Eu vreau şi cer să se faca lumină şi dreptate în toate cazurile suspecte de jaf asupra avuţiei publice şi ca voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru asta, ajutându-i cu tot ce pot pe anchetatori. Am precizat, însă, că anchetele trebuie făcute de cei în drept, fără fumigene populiste, politicianiste, în jurul lor, care de fapt să le încurce mersul şi am şi acţionat ca atare, ceea ce se reflectă în diverse documente, unele chiar publice, altele nepublice, încă. Deci, d-le Stoia, încă o dată, cât se poate de răspicat: vreau anchetarea tuturor preluărilor de clădiri şi terenuri de la primărie şi de la statul român care au avut loc în Timişoara din 1990 până în prezent. Vreţi şi dumneavoastră. (Atenţie: am spus şi de la statul român, ceea de dumneavoastră evitaţi să spuneţi!)?!”, a conchis Robu, avertizând că luni va veni cu o nouă replică, de cu totul şi cu totul alt gen.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor