Robu cere consilierilor locali sa acorde inca trei luni pentru demolarea acvariului

De B.A.M.
Reactualizat la:
23Comentarii
Robu cere consilierilor locali sa acorde inca trei luni pentru demolarea acvariului
Firmele care dețin pasajul subteran din Piața Victoriei ar putea primi un nou termen până la care acvariul va trebui demolat. Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara, termenul limită este modificat de la 90 de zile la… 180 de zile.

Conform Hotărârii Consiliului Local aprobate în luna decembrie a anului trecut, firmele care dețin acvariul din Piața Victoriei aveau 90 de zile la dispoziție pentru a curăța zona și a se muta pe terenurile oferite la schimb de Primăria Timișoara. Termenul ar expira în următoarele zile, iar totul ar putea reveni la starea inițială.

„Dacă în termen de 90 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri nu sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute la Art. 2, contractele de schimb nu se vor încheia, neproducând nici un efect juridic, iar prezenta hotărâre va fi revocată printr-o altă hotărâre a Consiliului Local”, se arată în Hotărârea Consiliului Local numărul 293 din 18 decembrie 2012.

Iată însă că proprietarii acvariului sunt pe cale să primească o amânare, parte din construcţia de metal şi sticlă fiind încă în picioare, în ciuda asigurărilor date de primarul Nicolae Robu, care susţinea încă de la începutul anului că demolarea acesteia este o chestiune de zile.

Executivul Primăriei Timişoara i-a chemat pe consilierii locali într-o şedinţă extraordinară, care va avea loc pe data de 14 martie. Pe ordinea de zi, printre alte proiecte, se află şi prelungirea acestui termen de graţie de la 90 de zile, la 180 de zile.

„Se modifică termenul prevăzut la art. 4 din HCLMT nr. 293/18.12.2012 din 90 de zile în 180 de zile, restul articolelor şi prevederilor din HCL nr.293/2012 rămân neschimbate”, se arată în proiectul de hotărâre ce urmează să fie aprobat.

Interesantă este şi explicaţia conducerii Primăriei Timişoara pentru solicitarea de dublare a termenului. Această dă vina pe Guvern pentru neemiterea unei hotărâri care să treacă unul din terenurile oferite la schimb proprietarilor acvariului în domeniul public al municipiului Timişoara.

„Având în vedere că până la momentul actual nu a fost emisă Hotărârea Guvernului României privind trecerea terenului situat în Timişoara, str. Sfânţii Apostoli Petru şi Pavel (…) în suprafaţă de 3600 mp în domeniul public al municipiului Timişoara, iar art. 4 din HCLMT nr. 293/18.12.2012 prevede un termen de 90 de zile de la data adoptării acesteia pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute la Art. 2 din hotărâre, în caz contrar aceasta neproducând efecte juridice, ea putând fi revocată”, se mai arată în proiect.

Dacă proiectul va fi aprobat, acvariul ar mai putea rămâne încă trei luni în Piaţa Victoriei, adică până în luna iunie, lună în care Robu va sărbători un an de la preluarea mandatului de primar al Timişoarei.

UPDATE. Robu: Acvariul nu mai există

Primarul Nicolae Robu susţine că prelungirea termenului iniţial este cerut pentru realizarea schimbului de terenuri, nu pentru demolarea acvariului.

„Acvariul nu mai există, nu ştiu dacă ştiţi, azi noapte a început operaţia de înlăturare şi a ultimelor arcade metalice. M-am dus de dimineaţa şi nu mai există acvariul. Nici urmă! Se cere o prelungire pentru realizarea acelui schimb. Terenurile nu s-au dat pentru acvariu, vă rog să îneţelegeţi. Pentru acvariu nu s-a dat absolut nimic. Pentru mutarea acvariului, singurul lucru care a fost făcut, dar nu de către primărie, ci de către nişte prieteni de-ai mei, a fost un ajutor în demolare. Primăria nu a cheltuit niciun leu şi nu a dat niciun centimetru de teren pentru mutarea acvariului. S-a făcut un schimb de proprietăţi între primărie şi două societăţi care deţineau subpasajul. Două terenuri au fost date pentru două SAD-uri, unul nu a putut fi dat pentru că nu a fost dată Hotărârea de Guvern. De aceea se cere o prelungire. Acvariul nu mai există! Vrem repede să facem pavarea zonei în care a fost acvariul şi să repunem în valoare acel ambient”, a spus Robu.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor