Robu, calcule la sange cu impozitele marite. Lista celor 25 de proiecte la care promite ca se va lucra pe teren in 2019

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
54Comentarii
Robu, calcule la sange cu impozitele marite. Lista celor 25 de proiecte la care promite ca se va lucra pe teren in 2019
© Tion: Robu, calcule la sange cu impozitele marite
Pasajul Solventul, Pasajul Consiliul Europei, podurile peste Bega, modernizarea mai multor bulevarde, parcări supraetajate în cartiere, clădiri noi pentru școli și spitale, complexuri sportive – acestea sunt doar câteva dintre șantierele care se vor deschide efectiv în 2019 la Timișoara. Este ultima promisiune a primarului Nicolae Robu, care a calculat la sânge cât încasează primăria după mărirea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor și care dă vina pe Guvernul PSD-ALDE pentru majorarea dărilor locale.

Doar 2,5 lei în plus… pe lună vor plăti drept impozit șoferii care au mașini cu capacitatea sub 1.400 cmc, iar cei ce au autoturisme cu capacitatea între 1.400 cmc și 2.000 cmc vor plăti 7,5 lei în plus, tot pe lună. Primarul Nicolae Robu a calculat la sânge majorarea cu 50% a impozitelor pe mașini pe anul 2019 la Timișoara, pentru a le arăta timișorenilor că nu au atât de mult de suferit. Cresc pentru 2019 și impozitele pe clădirile folosite pentru afaceri, dar și pentru terenuri. Detalii găsiți AICI!

Primarul le explică timișorenilor, din nou, de ce e nevoie de mărirea taxelor și impozitelor locale și le promite că banii încasați în plus, aproximativ 75 de milioane de lei pe tot anul, vor fi folosiți doar pentru investiții în oraș.

„Guvernul PSD-ALDE, luându-ne 57% din banii încasați local, ne obligă să mărim anumite taxe și impozite locale pentru a putea continua dezvoltarea orașului. Dar, majoritatea covârșitoare a timișorenilor vor plăti în 2019 aceleași taxe locale ca în 2018. Doar proprietățile aducătoare de venituri vor fi puse la o fiscalitate mai mare”, a explicat Robu.

Calculele edilului-șef sunt făcute pe fiecare lună. Așa cum a anunțat și în timpul dezbaterii de miercuri, primarul spune că „taxa pe mașini crește derizoriu pentru 92% dintre posesori, mai precis pentru cei cu mașini cu capacitatea sub 2.000 cmc”.

„Cei cu mașini sub 1.400 cmc plătesc mai mult cu doar 2,5 lei/lună, cei cu mașini între 1.400 cmc și 2.000 cmc plătesc mai mult cu doar 7.5 lei/lună, cei cu mașini cu capacități mai mari de 2.000 cmc vor plăti în plus sume mai mari. Banii în plus pe care îi vom încasa vor fi folosiți exclusiv pentru investiții”, a anunțat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai amenințat deja cu doi ani extrem de grei pentru Timișoara, cu investiții majore în infrastructură. A făcut acum publică o listă cu 25 de proiecte „la care se va lucra PE TEREN în 2019”. De menționat este că unele sunt deja în lucru, la un proiect este întrerupt șantierul, iar altele sunt promise încă de acum șase ani, din prima campanie electorală făcută de Nicolae Robu.

Proiectele lui Robu:

 1. Pasajul Solventul
 2. Pasajul Consiliul Europei
 3. Podul Jiul
 4. Podul Ilsa
 5. Podul Dragalina – reabilitare cu lărgire (deja în derulare)
 6. Podul Eroilor – reabilitare cu lărgire (deja în derulare)
 7. Podul Mihai Viteazul – reabilitare cu lărgire (încă neîncepută)
 8. Calea Bogdăneștilor – reabilitare/modernizare
 9. Cetății – reabilitare/modernizare
 10. Gării – reabilitare/modernizare
 11. Inelul IV – cu str. Grigore Alexandrescu (de pe Calea Torontalului până pe Calea Lipovei), cu str. Constructorilor (de pe Calea Lipovei până la UMT), cu str. Măcin, cu str. Avram Imbroane, cu str. Aleea Pădurea Verde, cu str. Behela și str. Ștrandului
 12. Mareșal Constantin Prezan – lărgire la patru benzi
 13. Sudului – lărgire la patru benzi
 14. parcări supraetajate în cartier Calea Martirilor (două) și în cartier Calea Lipovei (una)
 15. corpuri noi la Școala Gen. nr. 30
 16. clădire cu demisol, parter și șase etaje (deja în construcție) la Spitalul de Copii (etapa finală)
 17. clădire cu parter și șase etaje la Spitalul Municipal
 18. maternitate cu parter și șase etaje la Spitalul Municipal
 19. reabilitări și extensii la Spitalul de Boli Infecțioase (deja în derulare)
 20. complex sportiv și de agrement în Calea Lipovei
 21. complex sportiv și de agrement în Calea Buziașului
 22. reabilitare și supraetajare clădire istorică pe str. Vasile Alecsandri (deja în derulare)
 23. parcare subterană în față la Hotel Central
 24. Piața Victoriei – înnoire rețele de utilități și repavare cu piatră naturală
 25. reabilitare/extindere piste de biciclete

Articole pe aceeași temă:

Timișorenii vor plăti impozite mai mari începând de anul viitor, mai ales dacă au mașini și terenuri sau clădiri pentru afaceri. Se introduce și taxa turistică la Timișoara, fiind cât pe ce să se introducă și o taxă pentru căsătorie. Timișorenii au fost chemați miercuri la o dezbatere publică pe mar...
Dacă ați crezut că ceea ce a fost până acum a fost greu, atunci pregătiți-vă să trăiți un calvar în următorii doi ani! Primarul Nicolae Robu anunță iarăși șantiere nenumărate, ca până în 2021 să avem un alt oraș, demn de titlul de Capitală Culturală Europeană. Proiectul Solventul, Inelul IV, Calea B...54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor