Riveranii vor parca gratuit in zona centrala a Timisoarei. Daca gasesc loc!

De A.S.
2Comentarii
Riveranii vor parca gratuit in zona centrala a Timisoarei. Daca gasesc loc!
© TION-Riveranii vor parca gratuit in zona centrala a Timisoarei. Daca gasesc loc!
Aşa cum am anunţat deja, de săptămâna viitoare se aplică un nou sistem de parcare în zona Pieţei Unirii din Timişoara. Pe şapte străzi din această zonă se va parca într-un mod diferit, în sensul că pe o parte a străzii vor avea voie să îşi lase maşinile doar riveranii. Pe celelalte se va parca la fel ca şi până acum, în regim TimPark. Locuitorii din Cetate vor avea dreptul să parcheze gratuit în zonele care le sunt destinate de pe cele şapte străzi, în baza unor taloane primite de la primărie. Asta, dacă găsesc locuri libere de parcare.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au motivat că noul sistem de parcare este necesar având în vedere faptul că centrul istoric al oraşului a intrat în reabilitare printr-un proiect pe fonduri europene şi mai multe străzi sunt închise pentru lucrări la ora actuală.

„În acest context, Comisia de circulaţie a decis, la propunerea primarului Nicolae Robu, să fie permisă riveranilor parcarea pe şapte străzi din vecinătatea perimetrului în care se desfăşoară lucrările de reabilitare a zonei istorice Cetate. Aşadar, aceştia pot parca pe partea dreaptă pe străzile: Gheorghe Lazăr – pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Dima şi V. Alecsandri, E. Ungureanu – pe tronsonul cuprins între străzile Gheorghe Lazăr şi Gheorghe Dima, E. Grigorescu – pe tronsonul cuprins între străzile V. Alecsandri şi Gheorghe Dima, Regimentul 5 Vânători – pe tronsonul cuprins între Oituz şi Piaţa Unirii, Matei Corvin – pe tronsonul cuprins între Oituz şi Piaţa Unirii, G. Coşbuc – pe tronsonul cuprins între străzile Matei Corvin şi Piaţa Ţepeş Vodă, Paul Chinezul – pe tronsonul cuprins între străzile G. Coşbuc şi Oituz. Zonele care sunt destinate exclusiv pentru parcarea de către riverani sunt marcate cu semnalizarea corespunzătoare, iar aplicarea măsurilor ce decurg din această decizie revine Poliţiei Locale”, au anunţat reprezentanţii municipalităţii.

Indicatoarele de oprire interzisă, cu excepţia riveranilor, sunt deja montate. Autorităţile locale au mai precizat că în zilele următoare reprezentanţii Poliţiei Locale le vor înmâna locuitorilor din zonă taloane gratuite de parcare. Cei care nu sunt găsiţi acasă sunt rugaţi să se prezinte la sediul Primăriei Timişoara, pe bulevardul C.D. Loga nr. 1, la camera 12, începând de luni, 24 martie 2014, cu un document de identitate valabil, pentru a primi taloane pentru parcare gratuită.

„După finalizarea acţiunii de înmânare a taloanelor, se vor aplica sancţiuni celor care parchează pe locurile speciale pentru riverani, dacă nu au talonul de parcare gratuită”, avertizează oficialii municipalităţii.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor