Revolutionarii timisoreni ii scriu premierului Victor Ponta: Dosarele de revolutionar sa fie facute publice

De Valentin Rusu
5Comentarii
Revolutionarii timisoreni ii scriu premierului Victor Ponta: Dosarele de revolutionar sa fie facute publice
© Foto: arhiva
Reprezentanţii unei asociaţii de revoluţionari din Timiş i-au transmis o scrisoare deschisă premierului României, Victor Ponta, prin care îi cer să continue acţiunea de control asupra structurii guvernamentale care se ocupă de soarta revoluţionarilor.

Practic are loc şi o acţiune de verificare a dosarelor revoluţionarilor, ţinând cont că de-a lungul timpului calitatea de revoluţionar a mai multor oameni a fost catalogată drept îndoielnică. Reprezentanţii Lojei de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – LORD `89– i-au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Victor Ponta.

„După un sfert de secol de la Revoluţia Română, cei care ne-am aflat în fruntea oamenilor, în faţa forţelor de represiune, care am avut iniţiativa şi ne-am asumat conştient riscul suprem de a înfrunta regimul dictatorial-criminal al lui Nicolae Ceauşescu, cei evidenţiaţi prin acţiunile noastre, nu prin vorbe, ne aflăm în situaţia dezonorantă de a fi priviţi cu suspiciune de milioane de români, datorită imposturii endemice care a creat din nimic mii şi mii de merite şi titluri, a falsificat din dezonorante interese personale şi de grup realităţile unui moment de graţie al destinului acestui popor, aruncând în deriziune valori şi idealuri pentru care s-a luptat şi s-a murit”, scrie în depeşa semnată de Vasile Covaci – preşedinte LORD `89.

Revoluţionarii solicită primului ministru să nu cedeze presiunilor, „indiferent din ce zonă şi cât de insidioase ar fi acestea”.

„Revoluţia nu poate fi furată, privatizată sau vândută, nu este o marfă sau o instituţie, ci un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea că un neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr nu îşi va contesta eroii şi nu va permite fabricarea şi perpetuarea unor falşi protagonişti ai evenimentelor”, susţin reprezentanţii LORD `89.

Aceştia îi cer lui Ponta să continue acţiunea de control a structurii guvernamentale care se ocupă de soarta revoluţionarilor.

„Domnule Prim Ministru, Aţi declanşat o operaţiune aşteptată de ani de zile: controlul activităţii structurii guvernamentale care de peste două decenii s-a ocupat de soarta revoluţionarilor. Era şi timpul ! Acest Secretariat de Stat devenise, într-o anumită împrejurare, alături de complici cunoscuţi ori încă nedescoperiţi, o adevărată <<fabrică de diplome de revoluţionar>>. Astăzi, această instituţie e condusă de un om onest, ale cărui merite în declanşarea şi înfăptuirea Revoluţiei Române, la Timişoara, sunt incontestabile și prin a cărui numire în funcția de Secretar de Stat, ați reușit să păstrați vie memoria simbolului Revoluției Române. După cum era de aşteptat, dată fiind situaţia în care s-a ajuns prin impostură şi fals material, cinstea şi intenţia de a face curăţenie e huiduită şi contestată de unii, mai ales de cei care ar trebui să explice mai clar ce, cum şi pentru cine au făcut ceva acum 25 de ani.

Poate că e timpul ca tocmai aceşti contestatari extrem de vocali, unii cu un trecut îndoielnic, dacă nu chiar vinovat, să fie primii verificaţi, ei înşişi şi documentele prin care au girat calitatea de revoluţionar a altora. Cerem ca toate dosarele de revoluţionar să fie nu doar verificate, ci şi făcute publice. Avem deplină încredere în justiţia română, astfel ca zarva pe care o provoacă diversionist profitorii Revoluţiei se va stinge o dată pentru totdeauna. Daţi curs acţiunii de înfăptuire a dreptăţii şi echităţii, legale şi morale, de care avem cu toţii nevoie pentru a ne putea privi fără teamă unii pe alţii! Vă suntem alături”, scriu reprezentanţii LORD `89 în scrisoarea adresată primului ministru al României.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor