Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe al Romaniei

De T. Ex.
Reactualizat la:
11Comentarii
Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe al Romaniei
© Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe al Romaniei (foto: Mediafax)
Regele Mihai a decis să retragă titlul de „Principe al României” nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena. Acesta a fost și exclus din succesiunea la Coroana României. Anunțul a fost făcut, luni după-amiază, printr-un comunicat de presă transmis de Biroului de Presă al Majestății Sale.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale.

Reprezentanții Casei Regale spun că Regele Mihai a luat acestă decizie „cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale”.

„În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.”, se mai arată în comunicatul amintit.

Mama lui Nicolae, Principesa Elena, a fost înștiințată de decizia tatălui său printr-o scrisoare personală trimisă de Regele Mihai.

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, find atunci al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

UPDATE. Reprezentanții Casei Regale spun că retragerea titlului principelui Nicolae nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor.

„Sigur că va fi mai greu să ne obişnuim, acum sunt primul care o spun că prezenţa sa în România a fost una majoritar benefică şi el este de părere că a învăţat foarte multe din România, că a avut o experienţă extraordinară şi care este unică în viaţa cred că a milioane de oameni, deci nu există nimic şi niciun motiv pentru care pleacă din România din cauza României, din contră e ceva ce pe undeva rămâne numai cu amintiri frumoase”, a spus consilierul personal al familiei regale Ion Luca Vlad.

De acum înainte, nepotul regelui va avea apelativul de „domnul Medforth-Mills”.

„Majestatea Sa a observat şi ceea ce s-a văzut public şi ceea ce principele Nicolae a făcut cât a fost principe în privat alături de familie şi a considerat că asta este decizia cea mai bună”, a mai precizat Ion Luca Vlad.

Reprezentantul familiei regale a spus că nu i se reproșează nimic nepotului regelui, „ci este pur şi simplu pregătire pentru viitor”.

„Adică atunci când eşti în public trebuie să ai o anumită atitudine, trebuie să te supui unor privaţiuni, dacă tu le faci, dar în spiritul tău nu eşti fericit cu ele, aceste lucruri nu pot rezista prea mult şi în mod preventiv trebuie să faci un pas. (…) Ceea ce vreau neapărat să transmit este că nu trebuie să începem să căutăm prin coşurile de gunoi pentru că nu vom găsi nimic. Nu este, cum am mai fost întrebat, nu vom avea o ştire de scandal poimâine, nu este cazul. Aici există o strictă decizie pentru viitor şi repet o decizie în asentiment, nu este o pedeapsă. Să fim foarte clari, e o schimbare a paradigmei. Dacă până acum se aştepta să se întâmple ceva şi după aceea se retrăgea titlul, acum nu s-a întâmplat ceva şi sperăm să nu se întâmple nici în viitor, ci am ajuns la o asemenea formulă pentru a garanta că viitorul va fi unul frumos pentru ambele părţi”, a explicat Vlad.

Cât despre de viitorul lui Nicolae Medforth-Mills, consilierul familiei regale a explicat că este posibil ca tânărul să aleagă multe căi.

„Poate să intre în business privat, poate să continue aceste activităţi caritabile, poate să continue activităţi cu tineret, ecologiste, această renunţare îi redeschide practic toate căile care erau închise în momentul în care îşi asumase rolul pe care îl avea în România. Renunţând la acest rol toate celelalte opţiuni rămân valabile. Este un tânăr care are o experienţă unică şi foarte multe firme, ONG-uri îşi doresc să facă lucruri extraordinare cu el, de exemplu în Kenia de unde s-a întors de curând”, a mai declarat consilierul Casei Regale, precizând că Nicolae ar putea lucra din nou pentru Marina keniană.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor