Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit se poate face si online

De Marcel Hoster
2Comentarii
Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit se poate face si online
© Foto: Tion
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara oferă o soluţie mai facilă pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme care afectează sectorul ONG în această perioadă, redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Dacă fizic declaraţia poate fi depusă fie personal, fie prin împuternicit cu procură notarială, documentul se poate depune şi online, mult mai uşor, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

O precizare lansată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a aruncat în aer una dintre principalele modalităţi de finanţare a organizaţiilor neguvernamentale. Mai precis, este vorba despre depunerea formularului 230 „Cerere privind destinația sumei până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”.

Dacă până acum beneficiarii puteau să adune formularele de la cei dornici să doneze bani şi să le depună, pe baza unei liste cu semnături, în numele solicitanţilor, Finanţele au anunţat că documentele se pot depune doar personal, de contribuabili sau de împuterniciţi, dar cu ajutorul unei procuri notariale. Ceea ce a îngreunat enorm de mult redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit.

Legal, această regulă este acoperită. Conform Instrucțiunilor de completare a formularului menționat, acesta se completează de contribuabil sau de împuternicit, înscriind cu majuscule, citeț și corect, datele prevăzute de formular și se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format de hârtie, direct la registratura organului fiscal, în speță administrațiile județene, sau prin poștă, cu confirmare de primire.

În situația în care formularul 230 a fost completat de împuternicit se va anexa împuternicirea în original sau în copie legalizată și conform prevederilor art. 18 din Codul de procedură fiscală.

Totuşi, există şi o modalitate alternativă, mult mai uşoară, de trimitere a formularului. Formularul poate fi depus și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, respectiv în baza unui certificat digital calificat sau prin serviciul „Spațiul Privat Virtual”, în situația în care contribuabilii persoane fizice sunt înregistrați ca utilizatori ai acestui serviciu.

Formularul 230 “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii” poate fi descărcat gratuit accesând link-ul de aici.
.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor