Rectorii universitatilor timisorene sunt destul de bine cotati la capitolul venituri

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Rectorii universitatilor timisorene sunt destul de bine cotati la capitolul venituri
© TION: Paul Pîrşan
Topul veniturilor realizate de rectorii universităţilor din Timişoara, conform propriilor declaraţii de avere, îl plasează pe Marius Raica, şeful Unversităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara pe primul loc. El e „cotat” cu un venit puţin peste 266.000 de lei. Dacă Raica stă bine la veniturile didactice, Paul Pârşan, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole ştie să facă bani din agricultură.


Declaraţia de avere prezentată de Marius Raica, rectorul UMF Timişoara arată că el a obţinut în 2013 venituri de 182.307 lei din salariul de la Medicină, respectiv 83.849 lei din activitatea de cercetare. În declaraţia sa de avere se mai precizează că deţine două apartamente, un autoturism Seat şi un Volkswagen, plus patru depozite bancare în valoare de peste 40.000 de euro.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, e un specialist în domeniul economic, iar aceasta se reflectă şi în veniturile sale. El a declarat venituri din salarii în valoare de 81.960 de lei, venituri din plata cu ora de 9750, venituri din cercetare de 93.412 lei, dar şi alte venituri din salarii în valoare de….852 de lei. El deţine două terenuri, unul intravilan în Timişoara, în suprafaţă de 555 metri pătraţi, şi unul extravilan de 10.000 de metri pătraţi la Giarmata. La capitolul imobiliar stă, de asemenea, bine cu două apartamente, unul de 60 de metri pătraţi şi unul de 28 de metri pătraţi, dar şi o casă de 186 de metri pătraţi. Toate bunurile imobile sunt deţinute în cotă de ½ împreună cu soţia, Mihaela Pirtea. La capitolul autoturisme, Pirtea deţine un BMW X1, cumpărat. Alţi 275.000 de lei sunt deţinuţi de şeful UVT într-un cont la bancă, dar are şi un împrumut de plătit în valoare de 26.000 de euro.

Tot din activităţi didactice, uiversitare şi administrative, are venituri şi rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Viorel Şerban. Suma totală adunată din salarii ajunge la aproape 177.000 de lei. La categoria imobiliar, şeful de la Politehnică deţine trei terenuri moştenite, două apartamente şi două case pe pământ. La capitolul deplasare, Şerban poate alege intre Un Opel Corsa şi un Volkswagen Passat. Depozitele sale bancare sunt în valoare de 50.000 de lei, iar în 2012 are scadent un credit de 77.000 de lei.
Paul Pîrşan lucrează cu adevărat în agricultură. El deţine o combină şi două tractoare, dar stă bine şi la venituri. Pentru anul trecut are 164.468 lei din salarii, la care se adaugă 137.950 de lei din valorificarea produselor agricole.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor