Rectificare de buget: se muta bani de la investitii la reparatii si se dau noi subventii

De A.S.
Reactualizat la:
10Comentarii
Rectificare de buget: se muta bani de la investitii la reparatii si se dau noi subventii
© TION: Rectificare de buget: se muta bani de la investitii la reparatii si se dau noi subventii
Aleșii locali timișoreni se vor întâlni, luni, într-o nouă ședință de consiliu local, pentru o rectificare de buget. Printre altele, reprezentanții Primăriei Timișoara le cer consilierilor să aprobe mutarea unor sume de bani care nu vor putea fi cheltuite anul acesta, de la capitolul investiții la funcționare, la reparații mai exact, dar și acordarea unor noi subvenții pentru RATT și Colterm, în valoare de 10 milioane de lei.

„În general sunt schimbări între capitole, cu o foarte ușoară creștere a veniturilor, doar la acele capitole la care execuţia de casă depăşeşte previziunea. Veniturile pe anumite capitole, câteva dintre ele, pe execuţia de casă din iulie, sunt mai mari decât previzionările de la începutul anului. Suma în plus este relativ mică și cu siguranță vom mai avea o rectificare în septembrie”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Reprezentanţii municipalităţii cer mutarea unor sume de bani de la partea de investiţii la cea de funcţionare. Sumele prevăzute de exemplu pentru Inelul 4 de circulaţie nu vor putea fi cheltuite, estimează autorităţile locale.

„Există unele modificări de încadrare, de la investiții la funcționare, de exemplu la filarmonică, unde în mod greșit era încadrată reparația scaunelor la investiții. S-a mutat pe funcționare. Sunt treceri de sume în cadrul Direcţiei Tehnice, de pe unele obiective de investiții către reparații… Sunt investiţii care sunt în diverse faze de implementare și care până la sfârșitul anului n-ar putea să cheltuie toată suma necesară, de exemplu Inelul 4 – realizarea legăturii între strada Constructorilor, dinspre Dumbrăviţa, și zona UMT, un drum nou -, pentru care s-au prevăzut 10 milioane de lei și la care licitația va fi finalizată undeva la finele sau mijlocul lunii octombrie. Cu siguranță nu se pot cheltui. Se mută 8 milioane de lei, vor rămâne 2. Mai sunt reglări în cadrul capitolului de învatamant, treceri de la unele investiții la reparații”, a mai afirmat Diaconu.

Se propune, de asemenea, suplimentarea cu 2,2 milioane de lei a sumei prevăzute pentru iluminat public.

Edilul nu a ascuns faptul că primăria trebuie şi să acorde despăgubiri în urma unor procese pierdute. „Mai sunt capitole de acoperit la despăgubiri, în zona juridică, procese pierdute în care ni se solicită plata unor despăgubiri…”, a explicat el.

Nu în ultimul rând, aleşilor li se propune aprobarea de noi subvenţii pentru RATT şi Colterm: 10 milioane de lei în total.

„S-au mai adăugat, dar nu suplimentar, ci din cota la care au dreptul, 6 milioane la Colterm ca subvenţie… Previziunea la începutul anului nu a fost făcută pe toată solicitarea Colterm şi RATT (…) Totalul subvenţiei preconizate la începutul anului teoretic este de 60 de milioane de lei la Colterm, ei au avut bugetați 40 de milioane de lei, din care cred că sunt cheltuiţi toţi, chiar dacă nu sunt toţi plătiți, dar sunt angajați… Acum se mai adaugă 6 milioane de lei. Mai pot primi până la sfârșitul anului. RATT primeşte 4 milioane de lei…”, a mai declarat Diaconu.

Nu este exclus ca unii consilieri să propună, în plenul de luni, şi acordarea unor sume de bani de la bugetul local pentru oamenii din zonele afectate recent de inundaţii.

UPDATE. În cele din urmă s-a aprobat alocarea sumei de 6 milioane de lei pentru Colterm și 3 milioane de lei, în loc de 4, pentru RATT, cu titlul de subvenție.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor