Razie in Complexul Studentesc: politistii locali au impartit peste 100 de amenzi

De A.S.
3Comentarii
Razie in Complexul Studentesc: politistii locali au impartit peste 100 de amenzi
© TION: Razie in Complexul Studentesc: politistii locali au impartit peste 100 de amenzi
După ce cititorii www.tion.ro au reclamat faptul că este haos general la capitolul parcare în Complexul Studenţesc din Timişoara, că şoferii îşi lasă maşinile pe spaţiul verde, între cămine, poliţiştii locali au anunţat că au făcut chiar săptămâna trecută controale în zonă. Au fost amendați și unii șoferi care au parcat neregulamentar, dar autorităţile au adunat şi cerşetorii, i-au verificat pe comercianții din zonă și au aplicat sancțiuni, chiar și în cazul administratorilor de cămine, pentru mizerie!

Poliţia Locală a organizat săptămâna trecută o acţiune de control în Complexul Studenţesc, pentru depistarea persoanelor care încalcă legislația privind ordinea și liniștea publică, a persoanelor care cerşesc în zonă sau provoacă scandaluri, a celor care abandonează deșeuri, opresc și staționează cu autovehiculele în locuri nepermise sau desfășoara acte de comerț neautorizat.

Agenţii au aplicat peste 100 de amenzi în urma controalelor.

„Au fost aplicate în total un număr de 119 sancțiuni contravenționale, cea mai mare parte persoanelor care nu au respectat normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, precum și celor care nu au respectate normele Codului Rutier, parcând autoturismele pe spații verzi sau în locuri marcate cu indicatoare prin care se interzice oprirea sau staționarea. Un număr de 13 persoane care apelau la mila publică au fost depistate în zona Complexului Studențesc, fiind îndrumate către localitățile de domiciliu, au fost depistate mai multe rampe clandestine de deșeuri și s-au constatat nereguli referitoare la indicatoare rutiere deteriorate, care au fost semnalate serviciilor din cadrul primăriei pentru luarea măsurilor legale”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Locale.

De asemenea, în timpul verificărilor, poliţiştii locali au descoperit 13 autovehicule ce păreau a fi abandonate, pentru care s-au aplicat somaţii şi s-au început procedurile de declarare a abandonului conform Legii 421/2002.

Autorităţile au verificat şi dacă agenții economici care își desfășoară activitatea în zona Complexului Studențesc au încheiate contracte cu operatorul de salubrizare şi modul în care sunt gestionate deșeurile – precolectarea selectivă a deșeurilor menajere și reciclabile și alte aspecte privind normelor legale în vigoare pe linie de mediu.

„Au fost verificate un număr de 59 societăți, zece dintre acestea fiind sancționate. Spre exemplu, SC Market Insomnia SRL a abandonat deșeuri în jurul recipientelor de precolectare a deșeurilor, SC Aroma Center SRL a fost sancționată pentru nerespectarea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, la fel si SC Profi-Rom Food, iar Căminele 2, 6, 19 și 21 au fost sancționate pentru neasigurarea curățeniei în jurul clădirilor”, au mai arătat oficialii Poliţiei Locale.

Agenţii au constatat şi că în zonă sunt mai multe terenuri virane neîntreţinute, iar în aceste cazuri urmează să fie identificaţi proprietarii și să fie somaţi să ia măsuri.
Pe linie de comerț, au fost verificate 35 de societăți şi au fost aplicate 13 sancțiuni, cele mai multe pentru lipsa acordului de funcționare, potrivit autorităţilor locale.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor