Radu Radoslav, fost arhitect-sef al Timisoarei, isi lanseaza cartea Jurnalul unui urbanist timisorean

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
Radu Radoslav, fost arhitect-sef al Timisoarei, isi lanseaza cartea Jurnalul unui urbanist timisorean
© Tion: Radu Radoslav, fost arhitect-sef al Timisoarei, isi lanseaza cartea Jurnalul unui urbanist timisorean
A fost vreme de nouă ani arhitect-șef al Timișoarei, a lucrat la Iprotim, a avut propria firmă de arhitectură, iar acum este profesor. Arhitectul Radu Radoslav își lansează… blogul, pe care a decis să-l transforme într-o carte. Le vorbește cititorilor despre problemele urbanistice din Timișoara, dar și despre destinul familiei sale.

Radoslav și-a numit cartea „Jurnalul unui urbanist timișorean 26.10.2015 – 3.02.2017” și îi invită pe timișoreni la lansarea de miercuri, 19 aprilie, la Librăria La Două Bufnițe, de la ora 18.

„Retrăgându-mă din viața activă, am sperat la o perioadă de reflexie. S-a nimerit însă altfel. Am făcut un comentariu acid pe Facebook, la o postare a unui prieten ce se referea la o propunere a CL Timișoara privind unele măsuri împotriva acelora care nu-și îngrijesc fațadele. Mi s-a sugerat să-mi deschid un blog dacă sunt așa de deștept, ceea ce am și făcut în joacă, în 8 octombrie 2015. Apoi a venit coșmarul incidentului de la Colectiv, unde am pierdut niște colegi urbaniști pe care i-am apreciat mult. Așa a început în realitate postarea celor 60 de episoade”, povestește arhitectul despre blog.

În cartea „Jurnalul unui urbanist timișorean” veți găsi detalii despre problemele urbanistice ale Timișoarei, dar și informații cu privire la diverse regulamente adoptate de către Consiliul Local Timișoara.

„Am încercat să supun atenției cititorilor problemele urbanistice în general și în particular cele ale Sistemului Urban Timișoara. Textele sunt publicate în ordinea lor cronologică, cu câteva excepții. Tematicile reflectă poziția mea față de etica, conduita unui profesionist, a unui politician, dar și a unui simplu cetățean, cu precădere a unui tânăr, față de problematica planificării urbane, față de regulamentele referitoare la comerțul urban, față de evoluția/regenerarea zonei centrale timișorene, față de Planul de Mobilitate Urbană Timișoara, față de transportul integrat de tip TTT (tramtrentimișoara), față de poziția Timișoarei în regiune/euroregiune/lume, față de erorile dezvoltării urbane în zona noastră, față de Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021, față de punctele nevralgice ale PUG-ului în curs de elaborare, etc. Sunt câteva texte despre destinul familiei mele (profesional, dar nu numai), despre activitatea RUR Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest România, cu privire la aprecierea inițiativelor independente în domeniu”, explică Radu Radoslav.

În cartea lui, fostul arhitect-șef al Timișoarei spune că a încercat să fie fără patimă, să atace probleme, și nu persoane.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor