Puscariasii, la munci de peste 200.000 de euro pentru Primaria Timisoara

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
15Comentarii
Puscariasii, la munci de peste 200.000 de euro pentru Primaria Timisoara
© Puscariasii, la munci de peste 200.000 de euro pentru Primaria Timisoara (foto: arhiva)
Primăria Timişoara va plăti penitenciarului 1.000.000 de lei, până la sfârşitul anului, adică peste 225.000 de euro, pentru ca deţinuţii de pe Popa Şapcă să presteze diferite munci în oraş. Deţinuţii vor fi folosiţi la diverse activităţi, de la curăţenie în jurul blocurilor, în cartierele urbei, la acţiuni de întreţinere şi igienizare la şcoli şi în cimitire ori în zona Pădurii Verzi, la deszăpezire şi alte munci.

Primăria Timişoara a organizat licitaţie pentru angajarea de forţă de muncă, valoarea contractului fiind de 1.000.000 de lei cu TVA inclus.

Obiectul contractului – angajarea de forţă de muncă, minimum 30, maximum 200 de persoane private de libertate pentru desfăşurarea mai multor activităţi. A fost un singur ofertant, Penitenciarul Timişoara, care a mai colaborat cu municipalitatea în trecut.

La ce fel de munci vor putea fi folosiţi deţinuţii conform contractului? Ecologizarea spaţiilor aflate în careurile de blocuri şi în general în zonele de locuinţe din cartierele Timişoarei, întreţinerea şi igienizarea spaţiilor (curţi, terenuri, păduri, anexe etc.) aparţinând unor instituţii publice – în contract primăria face referire la „şcoli, grădiniţe, spitale, lăcaşe de cult, cimitire, centre sociale şi alte spaţii, terenuri aparţinând instituţiei noastre”, dar şi la „alte instituţii de interes public” -, acţiuni de igienizare în zona Pădurii Verzi şi la Grădina Zoologic etc.

Totodată, forţa de muncă de pe Popa Şapcă ar urma să fie folosită şi pentru „decaparea surplusului de pământ aflat peste bordura carosabilului şi aducerea terenului la cotă”, „deszăpezirea manuală a domeniului public”, „încărcarea manuală a deşeurilor colectate în mijloacele de transport”, „întreţinerea şi igienizarea locuinţelor, spaţiilor cu altă destinaţie, anexele şi terenurile aflate în evidenţa mijloacelor fixe ale Primăriei Municipiului Timişoara”, precum şi alte tipuri de munci necalificate solicitate de către reprezentanţii municipalităţii.

Perioada de derulare a contractului este din 5 mai, până în 31 decembrie 2015, dar poate fi prelungită.

Cum este plătită prestaţia angajaților de pe Popa Șapcă? Se lucrează în baza unui tarif fix de 8,90 lei/ oră/ persoană privată de libertate la un program de 8 ore pe zi, potrivit contractului.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor