Protest la Timișoara: părinți ai copiilor cu dizabilități cer Guvernului asigurarea indemnizațiilor în bugetul pe 2019

De Adrian Panduru
1Comentariu
Protest la Timișoara: părinți ai copiilor cu dizabilități cer Guvernului asigurarea indemnizațiilor în bugetul pe 2019
© foto: arhiva
Părinți ai copiilor cu dizabiliăți din Timișoara și adulți cu dizabilități împreună cu însoțitorii lor solicită Guvernului, prin intermediul unui protest care va avea loc în fața Palatului Administrativ și un memoriu care va fi depus la Instituția Prefectului, modificarea proiectului de buget pe 2019.

Acțiunea de protest, care se va desfășura vineri, 8 februarie, de la ora 10, în fața Palatului Administrativ din Timișoara (sediu al Consiliului Județean Timiș și al Instituției Prefectului) are loc „în urma tăierii fondurilor de la bugetul central pentru salariile de asistenți personali, indemnizațiile pentru creșterea copilului cu dizabilități, protecția specială a copilului și adulții cu dizabilități din instituțiile rezidențiale”.

Practic, în proiectul de buget, nu sunt alocate fonduri pentru persoanele cu dizabilități, documentul arată ca responsabilitatea este a autorităților locale care, însă, în unele locuri este posibil să nu-și permită efectuarea acestor plăți.

Părinți ai copiilor și adulții cu dizabilități din Timișoara solicită Guvernului următoarele lucruri:

„1. Modificarea Proiectului de Buget pentru anul 2019 și asigurarea cheltuielilor de asistență socială și protecție specială a copilului (salariile și îndemnizațiile asistenților personali, cheltuielile pentru serviciile destinate copiilor din orfelinate și adulților cu dizabilități din centrele rezidențiale) de la bugetul central, cu destinație specială, așa cum prevede Legea 448/2006.

2. Înființarea Fondului pentru Dizabilitate, cu destinație fixă pentru programe de tranziție și inserție pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, din sumele colectate de la angajatorii publici și privați pentru neangajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități.

3. Decontarea terapiilor și a tehnologiilor asistive pentru copii și adulți”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor