Protest la Liceul de Posta din Timisoara: elevii cer demisia directoarei

De M.S.
Reactualizat la:
4Comentarii
Protest la Liceul de Posta din Timisoara: elevii cer demisia directoarei
Protest spontan al elevilor de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Nemulţumiţi de posibila comasare a liceului cu Grupul Şcolar Industrial C.F.R şi cu Şcoala generală 11 din toamnă, aceştia au refuzat să mai intre la ore şi au strigat tot felul de lozinci împotriva comasării solicitând demisia directoarei.

De la ora 10 elevii Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara au ieşi în strada să protesteze împotriva posibilei comasări cu Liceul C.F.R. însă jandarmii au intervenit şi i-au obligat pe aceştia să intre în şcoală. „Nu vă fie frică, comasarea pică” au strigat, nemulţumiţi de posibila comasare a Liceului de Poştă cu Liceul C.F.R., elevii Liceului de Poştă şi Telecomuncaţii pe holurile unităţii de învăţământ.

„Nu ne convine să ne mutăm la o şcoală cu un prestigiu mai mic ca şi al nostru”, a spus unul dintre elevii Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Un altul a adăugat: „nu vrem să ne mutăm la o şcoală de la periferie”. Alături de elevi au fost şi profesorii liceului, care i-au susţinut pe aceştia şi care se declară împotriva comasării. „Hotărârea de comasare a primăriei nu există. Ni se spun numai minciuni. De la ora 10 am ieşit în stradă. Elevii au strigat: «nu vrem comasarea, şcoala este a noastră»”, ne-a spus profesoara Valentina Udrescu, reprezentul FEN din cadrul Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Directoarea Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu, este acuzată de profesori de interse personale pentru a susţine această comasare, unul dintre ele fiind de a salva Liceul C.F.R. pentru că soţul acesteia este director acolo. „Sunt ultimul care are puterea de decizie. Putere de decizie o au factori administrativ locali. Noi suntem comasaţi numai acasă ”, a spus directoarea Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu Totodată ea spune că această comasare ar fi benefică pentru liceu. „Nu am fost de acord cu propunerea colegilor de a rămâne, pentru că ştiu demersurile pe care le-am făcut la primărie vis-a-vis de datoriile pe care le avem neplătite şi vis-a-vis de reparaţiile care trebuie efectuate în şcoală” a mai precizat Lăcrămioara Huzoiu.

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ din Timişoara elevii vor fi sancţionaţi cu absenţe pentru că nu au participat la ore. În ceea ce priveşte comasarea celor două licee reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că aceste decizii le ia consiliul local. În acelaşi timp însă, surprinzător, oficialii primăriei din Timişoara ne-au declarat ca nu ştiu nimic despre această comasare. „Nu există nicio hotărâre de consiliu local şi niciun proiect de Hcl pe această tema”, ne-a declarat Flaviu Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Petitie online pentru salvarea Liceului de Posta si Telecomunicatii din Timisoara

Scandal la Liceul de Posta din Timisoara. Directoarea, acuzata ca are interese personale pentru comasarea liceului4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor