Petitie online pentru salvarea Liceului de Posta si Telecomunicatii din Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
Petitie online pentru salvarea Liceului de Posta si Telecomunicatii din Timisoara
Comasarea Liceului de Posta şi Telecomunicaţii din Timişoara cu Grupul Şcolar Industrial C.F.R şi cu Şcoala generală 11 stârneşte o serie de reacţii de nemulţumire din partea profesorilor Liceului de Poştă. Pentru salvarea acestuia cadrele didactice au făcut o petiţie online care poate fi semnată de toţi cei care sunt împotriva acestei comasări.

Din momentul în care au aflat de această comasare, profesorii o acuză pe directoarea Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara că are interese personale pentru a susţine comasarea liceului cu Grupul Industrial C.F.R din Timişoara deoarece la conducerea acestuia se afla soţul său, în acest fel încercând să salveze liceul de la desfiinţare. “Să nu ne mai ascundem în spatele vorbelor aşa cum le plac stăpânilor de la ISJ. Comasarea înseamnă că cei de la Liceul CFR care au distrus în atâţia ani un liceu, fară să caute să îşi diversifice profilurile şi toate celelalte rămân pe loc. Bunii lor profesori rămân pe loc. Noi, ceilalţi de la Poştă suntem în afara sistemului, la mila noului director şi a consilului de administraţie. Pierdem titulatura, ne pierdem munca de-o viaţă”, ne-a spus ne-a spus profesoara Valentina Udrescu, reprezentul FEN din cadrul Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara.

Profesorii caută tot felul de soluţii pentru a ca această comasare să nu se realizeze şi un prim pas îl reprezintă realizarea unei petiţii online care poate fi semnată de toţi cei care sunt împotriva acestei deciziii. „Am făcut o petiţie online. Avem deja în jur de 400 de persoane care au semnat petiţia. Noi avem foşti absolvenţi care s-au oferit să vină în sprijinul nostru plus directori de la firmele pe care această doamnă directoare nu a dorit în toţi aceşti ani să-i contacteze pentru ca elevii să-şi poată desfăşoara practica. Au scris oameni şi din Serbia. Noi avem în toată lumea foşti elevi şi în toată lumea vom ajunge cu această nedreptate” ne-a spus profesoara Valentina Udrescu.

În pofida nemulţumirilor profesorilor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că decizia comasării se menţine. „Am avut discuţii şi cu primăria. Eu aşa ştiu că ieri s-au discutat în comisia de specialitatea aceste comasări şi inclusiv această comasare a primit undă verde din partea primăriei. Noi aşteptăm materialul care trebuie să ne parvină şi singura problemă care se pune este modalitatea de comasare a celor două unităţi de învăţământ”, ne-a declarat inspectorul şcolar general-adjunct Francisc Halasz.

O altă nemulţumire a profesorilor de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii o reprezintă felul în care au aflat de această comasare. “Cei de la Inspectorat se poartă ca stăpânii pe moşia lor. Noi suntem sclavi pe plantaţie. Ne tratează cu indiferenţă, nu aduc în discuţia consiliilor profesorale a celor două şcoli, nu trimit o hârtie în scris. Cum credeţi că ar avea argumente? Să ne facă cunoscută în scris această decizie a consilului de administraţie a inspectoratului cum că liceul de Poştă este comasat cu liceul CFR. Nu au făcut acest lucru. Aşa ni se spune: nu faceţi circ şi nu faceţi valuri că se aranjează” a mai precizat profesoara Valentina Udrescu.

Potrivit reprezentanţiilor Inspectoratului Şcolar Timiş, luni va avea loc un nou consiliu de administraţie în care se va defintiva situaţia din Timisoara şi după aceea vor da un aviz conform căruia consilul local va lua o decizie definitivă, iar abia mai apoi îi vor înştiinţa pe profesori. Petiţia împotriva comasării poate fi semnată la http://www.petitieonline.c/desfiintare_grup_scolar_posta_si_telecomunicatii_timisoara.

 

Comasarea, salvarea de la desfiintare a liceelor slab cotate din Timis

Scandal la Liceul de Posta din Timisoara. Directoarea, acuzata ca are interese personale pentru comasarea liceului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !