Protest in plenul Consiliului Judetean Timis

De Delia S. Barbu
1Comentariu
Titu Bojin a protestat fata de sistemul electronic de vot de la CJT
Titu Bojin a protestat fata de sistemul electronic de vot de la CJT
Consilierul judeţean Titu Bojin, ajuns cu întârziere la şedinţa în plen a CJT de joi, a protestat faţă de sistemul electronic de vot din instituţie şi şi-a exprimat poziţia faţă de proiectele de hotărâre supuse la vot prin ridicarea mâinii.

„Eu vreau modelul clasic”, a declarat consilierul judeţean Titu Bojin, referindu-se la sistemul de vot şi a oferit la final explicaţii cu privire la decizia sa.

„Sistemul nu e chiar cel pe care îl vrem noi şi am demonstrat-o şi astăzi. Şi asta din două puncte de vedere: în primul rând pentru că se creează animozităţi – un vot dat într-un fel sau altul de către consilieri -, și în al doilea rând cred că angajaţii de acolo (cabina tehnică – n.r.) nu-şi fac în mod corect datoria şi conştiincios din punct de vedere al reflectării corecte a ceea ce a votat fiecare dintre noi. Apoi există posibilitatea ca unii să se ascundă după votul electronic spunând că au votat pro sau contra, de la un partid sau altul, nu are importanţă la care dintre ele, astfel încât să se creeze animozităţi între colegi. Şi cum intrăm în perioada de dinainte de alegeri, o perioadă în care ar trebui să ne uităm în ochi unii la ceilalţi, dacă vrem să fim corecţi cu cetăţenii care se uită la noi prin dumneavoastră cu ceea ce votăm. Şi să se vadă când ridică cineva mâna sus şi când nu ridică mâna, sau când e pro, sau când e contra. Modalitatea asta de a te ascunde după butonul aparatului de vot ar trebui să dispară în perioada următoare. Eu şi pe viitor voi solicita acelaşi mod de a protesta faţă de votul electronic şi voi cere ca hotărârile pe care le dăm să fie votate cu mâna sus să nu se mai ascundă nimeni în spatele butoanelor”, a declarat Bojin.

Consilierul PSD a precizat că decizia sa e legată de faptul că, în urma şedinţei extraordinare privind organizarea referendumului privind desființarea județului Timiș din 18 septembrie, a cerut situaţia exactă a voturilor şi a fost nevoit să aştepte.

„Am fost ţinut o oră de către colegii de la aparatura care trebuia să ne dea în 2 minute modalitatea în care s-a votat. Am stat o oră aici până s-au dat aprobări, hârtii, au încurcat voturile unul într-un fel, altul alt fel şi apoi au reuşit să-mi dea o hârtie pe care oricine trebuia să o aibă în 2 minute”, a adăugat Bojin.

De altfel, faptul că mai multe proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi de joi au suscitat discuţii aprinse şi balotaje repetate, a încurcat şi mai mult lucrurile, determinându-l pe secretarul Petrişor Nădăştean să se declare descumpănit în repetate rânduri.

„Ne învârtim în jurul cozii”, a spus şi consilierul judeţean Marius Cârceie vizavi de discuţiile fără sfârşit asupra procedurilor de vot.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor