Proiectul SIA Vest continuă. Camera de Comerț Timiș trece la sprijinirea înființării societăților comerciale

De Marcel Hoster
Proiectul SIA Vest continuă. Camera de Comerț Timiș trece la sprijinirea înființării societăților comerciale
© foto: arhivă

Viitorii antreprenori selectați de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pentru a beneficia de sprijin, inclusiv financiar, pentru înființarea unei afaceri, vor fi consiliați în vederea înființării firmelor prin intermediul cărora își vor desfășura noul business. Ei vor primi sprijin de la CCIAT pentru formalitățile de la Oficiul Registrului Comerțului.

CCIA Timiș este partener coordonator al Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, prin intermediul căruia au fost selectate 25 de start up-uri ale căror planuri de afaceri vor primi sprijin pentru deschiderea unei afaceri. Proiectul susținut din fonduri europene a început etapa de înființare a firmelor. Pentru aceasta, în perioada 18 – 29 martie 2019, experții CCIA Timiș asistă firmele în întocmirea dosarului și intermediază formalitățile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului Timiș. Totodată, mentorii oferă candidaților suport informațional, instrumental și evaluativ, conform planurilor de afaceri depuse.

Obiectivul general al proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă, a anunțat CCIAT

Până în acest moment CCIAT a susținut 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara; 380 persoane din aceste județe înscrise în grupul țintă; 49 planuri de afaceri depuse în cadrul concursului de planuri de afaceri organizat în perioada 08-29.11.2018; 25 planuri de afaceri selectate pentru finanțare de către CCIA Timiș; 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate.

Finanțarea este nerambursabilă integral, valoarea proiectului fiind de 6,42 milioane de lei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor